Er kan tegen dinsdagavond nog een akkoord gevonden worden tussen Griekenland en zijn schuldeisers. Dat zegt de Spaanse minister van Economie Luis de Guindos.

"Er is nog tijd. Het programma voor Griekenland eindigt dinsdagavond. Dat betekent dat we nog 48 uur hebben en ik denk dat we nog kunnen onderhandelen", aldus de Guindos op de Spaanse nationale radio RNE. Volgens hem is een akkoord tegen de vervaldatum niet uitgesloten.

Ook de Franse president François Hollande sluit een deal met de Grieken nog niet uit. Dat laat het Franse persagentschap AFP weten.

Nieuwe voorstellen

Eerder op de dag maakte de Franse eurocommissaris voor Financiën Pierre Moscovici bekend dat Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker maandagmiddag nieuwe voorstellen wil voorleggen aan de Grieken. Volgens Moscovici is er ook nog "marge voor onderhandelingen". "Juncker zal de te volgen weg aanwijzen. Ik hoop dat iedereen zich inzet om een compromis te vinden", aldus Moscovici.

Spaans minister de Guindos wijst er nog op dat de situatie in Spanje niet te vergelijken is met die in Griekenland. Zo is het economische groeicijfer van Spanje groter dan de meeste andere grote Europese lidstaten. "De situatie van onze banken is ook niet te vergelijken met de situatie van drie jaar geleden".

(Belga/NS)

Er kan tegen dinsdagavond nog een akkoord gevonden worden tussen Griekenland en zijn schuldeisers. Dat zegt de Spaanse minister van Economie Luis de Guindos. "Er is nog tijd. Het programma voor Griekenland eindigt dinsdagavond. Dat betekent dat we nog 48 uur hebben en ik denk dat we nog kunnen onderhandelen", aldus de Guindos op de Spaanse nationale radio RNE. Volgens hem is een akkoord tegen de vervaldatum niet uitgesloten. Ook de Franse president François Hollande sluit een deal met de Grieken nog niet uit. Dat laat het Franse persagentschap AFP weten. Eerder op de dag maakte de Franse eurocommissaris voor Financiën Pierre Moscovici bekend dat Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker maandagmiddag nieuwe voorstellen wil voorleggen aan de Grieken. Volgens Moscovici is er ook nog "marge voor onderhandelingen". "Juncker zal de te volgen weg aanwijzen. Ik hoop dat iedereen zich inzet om een compromis te vinden", aldus Moscovici.Spaans minister de Guindos wijst er nog op dat de situatie in Spanje niet te vergelijken is met die in Griekenland. Zo is het economische groeicijfer van Spanje groter dan de meeste andere grote Europese lidstaten. "De situatie van onze banken is ook niet te vergelijken met de situatie van drie jaar geleden".(Belga/NS)