De Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem maakte woensdag op Twitter bekend dat de eurogroep van donderdag 18 juni al haar aandacht aan Griekenland zal besteden.

Het mandaat van Dijsselbloem, die in januari 2013 Jean-Claude Juncker opvolgde, loopt deze zomer sowieso af.

De Nederlandse minister van Financiën wil graag voorzitter blijven, maar ook zijn Spaanse collega Luis de Guindos heeft zijn zinnen gezet op het leiden van de eurogroep.

Even was er sprake van dat op de eurogroep van donderdag in Luxemburg beslist zou worden over het voorzitterschap, maar de beslissing wordt door de Griekse kwestie uitgesteld naar juli.

Het is niet zeker of de discussie over Griekenland veel tijd in beslag zal nemen. Er ligt immers geen akkoord voor dat om goedkeuring vraagt.

De volgende eurogroep komt samen op 13 juli. (Belga/BO)

De Nederlandse minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem maakte woensdag op Twitter bekend dat de eurogroep van donderdag 18 juni al haar aandacht aan Griekenland zal besteden. Het mandaat van Dijsselbloem, die in januari 2013 Jean-Claude Juncker opvolgde, loopt deze zomer sowieso af. De Nederlandse minister van Financiën wil graag voorzitter blijven, maar ook zijn Spaanse collega Luis de Guindos heeft zijn zinnen gezet op het leiden van de eurogroep. Even was er sprake van dat op de eurogroep van donderdag in Luxemburg beslist zou worden over het voorzitterschap, maar de beslissing wordt door de Griekse kwestie uitgesteld naar juli. Het is niet zeker of de discussie over Griekenland veel tijd in beslag zal nemen. Er ligt immers geen akkoord voor dat om goedkeuring vraagt. De volgende eurogroep komt samen op 13 juli. (Belga/BO)