Om zijn schuldeisers tevreden te stellen kondigde de Portugese regering nieuwe besparingen aan ter waarde van 0,5 procent van het bruto binnenlands product of ongeveer 600 miljoen euro.

De besparingen moeten toelaten om de doelstellingen afgesproken met de schuldeisers van het Zuid-Europese land te halen, nadat het Portugese Grondwettelijk Hof een deel van de oorspronkelijke besparingsmaatregelen had afgewezen.

Volgende schijf noodhulp

De nieuwe besparingen treffen alle domeinen van de begroting. Ze moeten toelaten dat Portugal het begrotingstekort dit jaar kan
beperken tot 5,5 procent van het bbp en daarmee de weg effent voor een volgende schijf noodhulp van 2 miljard euro.

De Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds kenden
Lissabon in 2011 een reddingspakket van 78 miljard euro toe. (Belga/AVE)

Om zijn schuldeisers tevreden te stellen kondigde de Portugese regering nieuwe besparingen aan ter waarde van 0,5 procent van het bruto binnenlands product of ongeveer 600 miljoen euro.De besparingen moeten toelaten om de doelstellingen afgesproken met de schuldeisers van het Zuid-Europese land te halen, nadat het Portugese Grondwettelijk Hof een deel van de oorspronkelijke besparingsmaatregelen had afgewezen. Volgende schijf noodhulpDe nieuwe besparingen treffen alle domeinen van de begroting. Ze moeten toelaten dat Portugal het begrotingstekort dit jaar kan beperken tot 5,5 procent van het bbp en daarmee de weg effent voor een volgende schijf noodhulp van 2 miljard euro. De Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds kenden Lissabon in 2011 een reddingspakket van 78 miljard euro toe. (Belga/AVE)