Het Franse parlement heeft een nieuwe arbeidswet goedgekeurd die ontslag gemakkelijker maakt, overuren versoepelt en meer gewicht geeft aan sociaal overleg op bedrijfsniveau. Sluit Frankrijk eindelijk aan bij de EU-landen met een flexibele arbeidsmarkt?

Reynaers: "De nieuwe Franse arbeidswet verschilt sterk van wat oorspronkelijk op tafel lag. De arbeidsmarkt zou inderdaad flexibeler worden gemaakt, maar onder druk van een deel van de PS, de partij van president François Hollande en premier Manuel Valls, is de wet aanzienlijk afgezwakt. Wat nu voorligt, is zeer gematigd. Zo bestond een reële kans dat de regeling rond de zondagsopening van winkels zou worden aangepast. In...

Reynaers: "De nieuwe Franse arbeidswet verschilt sterk van wat oorspronkelijk op tafel lag. De arbeidsmarkt zou inderdaad flexibeler worden gemaakt, maar onder druk van een deel van de PS, de partij van president François Hollande en premier Manuel Valls, is de wet aanzienlijk afgezwakt. Wat nu voorligt, is zeer gematigd. Zo bestond een reële kans dat de regeling rond de zondagsopening van winkels zou worden aangepast. In Parijs zijn de grote ketens vragende partij om ook op zondag te openen. Wat ik niet meer dan normaal vind. Maar de vakbonden verzetten zich daartegen. De aanpassing van de openingstijden blijft dus uit."Reynaers: "Ik denk dat veel van die betogers gemanipuleerd worden door demagogen. Weten ze wel dat die arbeidswet sterk is uitgehold? Frankrijk heeft een traditie van protest, ook al is een maatregel al genomen. Zo was er onlangs nog hevig protest tegen een nieuwe luchthaven in Nantes, in Bretagne. Terwijl de beslissing daarover niet meer kan worden teruggedraaid."Reynaers: "De 35-urige werkweek is een blijver. Wel is het zo dat er in Frankrijk een annualisering van de arbeidstijd bestaat. Dat wil zeggen dat men in een jaar gemiddeld 35 uur per week moet werken maar dat er in piekperioden meer uren kunnen worden gepresteerd en in rustige periodes minder. In onze sector komt dat vaak voor en zorgt die 35-urige werkweek niet voor grote spanningen."Reynaers: "Het Franse ontslagrecht was zeer rigide en de nieuwe wet verandert daar weinig aan. Toch zou het fout zijn te denken dat het ontslag in België goedkoper is dan in Frankrijk. Je kan iemand in Frankrijk tegen relatief lage kosten ontslaan, maar de procedure sleept snel lang aan en de kostprijs loopt op door de vergoeding van de kosten van een prud'homme, een soort mediator. Wel kent Frankrijk nog de proefperiode van zes maanden, die in België niet meer bestaat. Het zou een goed idee zijn die proefperiode hier weer in te voeren."Reynaers: "Laat ons hopen. Maar de verkiezingen zijn nog ver. De populariteit van president François Hollande is zeer laag, maar het enthousiasme van de Fransen voor Sarkozy is ook zeer beperkt."