Volgens de Britse centrale bank dient de verruiming van het opkoopprogramma als antwoord op 'de economische en financiële impact van de coronapandemie'.

De Bank of England waarschuwt er overigens voor dat de Britse economie met 2 procent zal krimpen tijdens de laatste drie maanden van dit jaar vooraleer ze begin volgend jaar weer aantrekt. Die krimp wordt het gevolg van de tweede lockdown die werd ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus in te dijken.

Het belangrijkste rentetarief wordt gehandhaafd op 0,1 procent.

Werkloosheid

Intussen hebben al duizenden mensen hun baan verloren tijdens de pandemie ondanks verschillende ondersteuningspakketten, waaronder een verlengd verlofprogramma. Het aantal ontslagen in het Verenigd Koninkrijk is de afgelopen maanden opgelopen tot het hoogste peil sinds 2009.

De Bank of England houdt er rekening mee dat het werkloosheidspercentage volgend jaar stijgt tot 7,75 procent, tegenover 4,5 procent nu. Indien dat cijfer later bevestigd wordt, dan kampen de Britten volgend jaar met het hoogste werkloosheidspercentage sinds 2013.

Verwacht wordt dat de Britse regering nieuwe maatregelen aankondigt om de economie te ondersteunen.

Volgens de Britse centrale bank dient de verruiming van het opkoopprogramma als antwoord op 'de economische en financiële impact van de coronapandemie'. De Bank of England waarschuwt er overigens voor dat de Britse economie met 2 procent zal krimpen tijdens de laatste drie maanden van dit jaar vooraleer ze begin volgend jaar weer aantrekt. Die krimp wordt het gevolg van de tweede lockdown die werd ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. Het belangrijkste rentetarief wordt gehandhaafd op 0,1 procent.Intussen hebben al duizenden mensen hun baan verloren tijdens de pandemie ondanks verschillende ondersteuningspakketten, waaronder een verlengd verlofprogramma. Het aantal ontslagen in het Verenigd Koninkrijk is de afgelopen maanden opgelopen tot het hoogste peil sinds 2009. De Bank of England houdt er rekening mee dat het werkloosheidspercentage volgend jaar stijgt tot 7,75 procent, tegenover 4,5 procent nu. Indien dat cijfer later bevestigd wordt, dan kampen de Britten volgend jaar met het hoogste werkloosheidspercentage sinds 2013.Verwacht wordt dat de Britse regering nieuwe maatregelen aankondigt om de economie te ondersteunen.