De politieke campagne die pleit voor een Britse exit uit de Europese Unie wint gestaag terrein, met een voorsprong van 4 tot 5 procent op de campagne die Groot-Brittannië binnen de Europese Unie wil houden. Dat blijkt uit de online opiniepeilingen van ICM en YouGov, drie weken voor het referendum van 23 juni plaatsvindt.

De ICM-poll, die 1.741 Britten polste over de toekomst van Het Verenigd Koninkrijk binnen of buiten de EU, toont dat 48 procent kiest voor een brexit, tegenover 43 procent die een brexit afwijst. In vergelijking met een week eerder boekt het brexit-kamp daarmee een toename met 1 procent.

De YouGov-poll, die 3.495 Britten aan de tand voelde, raamt het brexit-kamp op 45 procent. Dat is een stijging met 5 procent in vergelijking met de vorige peiling een maand eerder, terwijl 41 procent vasthoudt aan het lidmaatschap van de EU. Vorige maand was dat nog 42 procent.

Uit de opiniepeiling blijkt ook nog dat er een groep van 11 procent twijfelaars bestaat, een daling met 2 procent ten opzichte van een maand eerder.

Volgens Anthony Wells, die het politieke onderzoek leidt bij YouGov, merkt op dat ook uit andere peilingen blijkt dat het leave-camp terrein wint.

Voormalig burgemeester van Londen en campagneleider van het brexit-kamp Boris Johnson heeft het Europese immigratiebeleid de afgelopen dagen herhaaldelijk ter discussie gesteld. Hij deed dat om de Britten te overtuigen van een Britse exit uit de EU.

(Reuters/BO)

De politieke campagne die pleit voor een Britse exit uit de Europese Unie wint gestaag terrein, met een voorsprong van 4 tot 5 procent op de campagne die Groot-Brittannië binnen de Europese Unie wil houden. Dat blijkt uit de online opiniepeilingen van ICM en YouGov, drie weken voor het referendum van 23 juni plaatsvindt.De ICM-poll, die 1.741 Britten polste over de toekomst van Het Verenigd Koninkrijk binnen of buiten de EU, toont dat 48 procent kiest voor een brexit, tegenover 43 procent die een brexit afwijst. In vergelijking met een week eerder boekt het brexit-kamp daarmee een toename met 1 procent.De YouGov-poll, die 3.495 Britten aan de tand voelde, raamt het brexit-kamp op 45 procent. Dat is een stijging met 5 procent in vergelijking met de vorige peiling een maand eerder, terwijl 41 procent vasthoudt aan het lidmaatschap van de EU. Vorige maand was dat nog 42 procent. Uit de opiniepeiling blijkt ook nog dat er een groep van 11 procent twijfelaars bestaat, een daling met 2 procent ten opzichte van een maand eerder.Volgens Anthony Wells, die het politieke onderzoek leidt bij YouGov, merkt op dat ook uit andere peilingen blijkt dat het leave-camp terrein wint.Voormalig burgemeester van Londen en campagneleider van het brexit-kamp Boris Johnson heeft het Europese immigratiebeleid de afgelopen dagen herhaaldelijk ter discussie gesteld. Hij deed dat om de Britten te overtuigen van een Britse exit uit de EU. (Reuters/BO)