Jacobs hekelt het gebrek aan concurrentie op de Belgische telecommarkt, die nochtans al ruim tien jaar geleden werd geliberaliseerd. Vooral in de markt van de bedrijven heeft Belgacom nog een hegemonie. En Jacobs vreest dat het overwicht van de voormalige monopolist nog zal toenemen door de toenemende complexiteit van de het telecomgebeuren.

Het BIPT, de nationale telecomwaakhond, sloot jarenlang de ogen voor de slechte marktwerking, maar intussen kreeg de regulator een grotere onafhankelijkheid en werd ook heel de top gedepolitiseerd. Na anderhalf jaar nieuw bewind zit het BIPT in de fase van het voordeel van de twijfel, volgens Jacobs.

Ze is positief over het feit dat van vast naar mobiel bellen een pak goedkoper is geworden dankzij de ingrepen van het BIPT - maar dan moeten de operatoren die daling wel doorrekenen aan hun klanten, voegt ze er streng aan toe.

Ook het in kaart brengen van alle knelpunten, die concurrenten afremmen om te investeren in België is een positieve zaak. Zo heeft Belgacom een aantal voordelen dankzij haar netwerk, die de marktwerking bemoeilijken. Die knelpunten moeten nu worden weggewerkt.

Z-Talk Goossens vanaf morgen 11 uur in de weekendlus van Kanaal Z.

Jacobs hekelt het gebrek aan concurrentie op de Belgische telecommarkt, die nochtans al ruim tien jaar geleden werd geliberaliseerd. Vooral in de markt van de bedrijven heeft Belgacom nog een hegemonie. En Jacobs vreest dat het overwicht van de voormalige monopolist nog zal toenemen door de toenemende complexiteit van de het telecomgebeuren. Het BIPT, de nationale telecomwaakhond, sloot jarenlang de ogen voor de slechte marktwerking, maar intussen kreeg de regulator een grotere onafhankelijkheid en werd ook heel de top gedepolitiseerd. Na anderhalf jaar nieuw bewind zit het BIPT in de fase van het voordeel van de twijfel, volgens Jacobs. Ze is positief over het feit dat van vast naar mobiel bellen een pak goedkoper is geworden dankzij de ingrepen van het BIPT - maar dan moeten de operatoren die daling wel doorrekenen aan hun klanten, voegt ze er streng aan toe. Ook het in kaart brengen van alle knelpunten, die concurrenten afremmen om te investeren in België is een positieve zaak. Zo heeft Belgacom een aantal voordelen dankzij haar netwerk, die de marktwerking bemoeilijken. Die knelpunten moeten nu worden weggewerkt.