Dat melden de kranten De Tijd en L'Echo.

In totaal zou er voor 2,4 miljard euro structureel bespaard worden.

België kreeg eind vorig jaar een slecht rapport van Europa en werd ingedeeld bij de landen met 'een risicobegroting'. Vooral de hoge schuldgraad werd als een probleem beschouwd. En Europa vond dat er onvoldoende inspanningen werden gedaan om de begroting structureel gezonder te maken. Toen werd er gerekend dat België maar 0,4 procent structureel bespaarde. Maar intussen heeft België enkele maatregelen doorgevoerd en heeft het Europa met een 50 pagina's tellend document proberen te overtuigen van de geloofwaardigheid van de begroting. En dat heeft gewerkt.

Het planbureau schatte de structurele inspanning donderdag in een rapport op 0,7 procent.

Volgens L'Echo duikt het begrotingstekort onder de door Europa opgelegde 3 procent. Maar dat is eerder het gevolg van de lage rentevoeten.

Volgende week volgt het officiële EU-oordeel, bij de wintervooruitzichten.

(Belga/RR)

Dat melden de kranten De Tijd en L'Echo. In totaal zou er voor 2,4 miljard euro structureel bespaard worden. België kreeg eind vorig jaar een slecht rapport van Europa en werd ingedeeld bij de landen met 'een risicobegroting'. Vooral de hoge schuldgraad werd als een probleem beschouwd. En Europa vond dat er onvoldoende inspanningen werden gedaan om de begroting structureel gezonder te maken. Toen werd er gerekend dat België maar 0,4 procent structureel bespaarde. Maar intussen heeft België enkele maatregelen doorgevoerd en heeft het Europa met een 50 pagina's tellend document proberen te overtuigen van de geloofwaardigheid van de begroting. En dat heeft gewerkt. Het planbureau schatte de structurele inspanning donderdag in een rapport op 0,7 procent.Volgens L'Echo duikt het begrotingstekort onder de door Europa opgelegde 3 procent. Maar dat is eerder het gevolg van de lage rentevoeten. Volgende week volgt het officiële EU-oordeel, bij de wintervooruitzichten. (Belga/RR)