ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw maakte vrijdag duidelijk dat het einde van het sociaal overleg is bereikt. "Onze achterban is duidelijk", aldus De Leeuw, die eraan toevoegde dat de onderhandelingen niet voldoende hebben opgebracht.

Volgens het ABVV rest er nog één mogelijkheid en dat is 'staken'. Volgende week komen de lokale afdelingen in West-Vlaanderen en Charleroi al in actie. Vrijdag 11 februari volgt een eerste betoging in Brussel, en op 4 maart komt er een nationale actiedag.

Vrijdag keurde eerder ook de liberale vakbond ACLVB - met een nipte meerderheid van 55 procent - het loonakkoord af. In een reactie vraagt Open Vld-voorzitter De Croo dat de ontslagnemende regering, waar de liberale partij deel van uitmaakt, het interprofessioneel akkoord toch doorvoert. "Ons land kan niet blijven hangen in besluiteloosheid", luidt het.

De leden van de christelijke vakbond ACV schaarden zich dinsdag wel achter het interprofessioneel akkoord. Dat gebeurde met 67,9 procent van de stemmen. Volgens ACV-voorzitter Luc Cortebeeck is de regering nu aan zet. Cortebeeck, die zegt de beslissing door de socialistische en liberale vakbond te respecteren, pleit er wel voor dat de regering de sociale partners één voor één bevraagt om na te gaan wat er verder moet gebeuren.

De werkgeversorganisaties in de Groep van 10 roepen de regering in een gezamenlijk communiqué op om het IPA integraal toe te passen. Het VBO, Unizo, de UCM en het Agrofront (Boerenbond, ABS en FWA) verklaren dat ze ontgoocheld zijn door de afkeuring van de twee vakbonden. Ze benadrukken dat ze het "evenwichtige ontwerp" aanvaard hebben, en in moeilijke omstandigheden hun verantwoordelijkheid genomen hebben.

ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw maakte vrijdag duidelijk dat het einde van het sociaal overleg is bereikt. "Onze achterban is duidelijk", aldus De Leeuw, die eraan toevoegde dat de onderhandelingen niet voldoende hebben opgebracht. Volgens het ABVV rest er nog één mogelijkheid en dat is 'staken'. Volgende week komen de lokale afdelingen in West-Vlaanderen en Charleroi al in actie. Vrijdag 11 februari volgt een eerste betoging in Brussel, en op 4 maart komt er een nationale actiedag.Vrijdag keurde eerder ook de liberale vakbond ACLVB - met een nipte meerderheid van 55 procent - het loonakkoord af. In een reactie vraagt Open Vld-voorzitter De Croo dat de ontslagnemende regering, waar de liberale partij deel van uitmaakt, het interprofessioneel akkoord toch doorvoert. "Ons land kan niet blijven hangen in besluiteloosheid", luidt het.De leden van de christelijke vakbond ACV schaarden zich dinsdag wel achter het interprofessioneel akkoord. Dat gebeurde met 67,9 procent van de stemmen. Volgens ACV-voorzitter Luc Cortebeeck is de regering nu aan zet. Cortebeeck, die zegt de beslissing door de socialistische en liberale vakbond te respecteren, pleit er wel voor dat de regering de sociale partners één voor één bevraagt om na te gaan wat er verder moet gebeuren.De werkgeversorganisaties in de Groep van 10 roepen de regering in een gezamenlijk communiqué op om het IPA integraal toe te passen. Het VBO, Unizo, de UCM en het Agrofront (Boerenbond, ABS en FWA) verklaren dat ze ontgoocheld zijn door de afkeuring van de twee vakbonden. Ze benadrukken dat ze het "evenwichtige ontwerp" aanvaard hebben, en in moeilijke omstandigheden hun verantwoordelijkheid genomen hebben.