In totaal staan meer dan zevenhonderd Belgen in de documenten.

Maandag raakte al bekend dat showman Franco Dragone en de familie de Spoelberch, de rijkste Belgsiche familie en een van de drie belangrijkste aandeelhouders van AB Inbev, in de Panama Papers opduiken. Volgens Knack staan er nog minstens vijf andere rijke Belgische families in de documenten. Zo is Sebastiaan Saverys, de oprichter van het bedrijf Stevia One en de zoon van Marc Saverys, een van de nazaten van de scheepswerf van Temse, aandeelhouder van Grand Platinum Limited, een offshore die opgericht is op de Britse Maagdeneilanden.

Baggeren

Een andere familie die opduikt is die van Eddy Van Den Broeke, die het Antwerpse bedrijf Eres uitbouwde tot een belangrijke internationale speler. Van Den Broeke was volgens de documenten de uiteindelijke begunstigde van minstens vijf offshores op de Britse Maagdeneilanden, opgericht tussen 2005 en 2008.

Daarnaast waren zes leden van de familie Kandiyoti, die aan het hoofd staat van textielhandel Chemitex, tussen 1994 en 2005 directeur of gevolmachtigde van zes offshore vennootschappen op de Britse Maagdeneilanden, net als Gery De Cloedt, telg van baggerfamilie De Cloedt, die eveneens opduikt als gevolmachtigde van twee offshores op de Maagdeneilanden.

De zesde familie is de familie Swenden, bekend van de baksteenindustrie in de Rupelstreek. Eric Swenden, ex-topman van voedingsbedrijf Vandemoortele, en drie naaste familieleden, tot slot, deden beroep op vijf Panamese offshores.

(Belga/RR)

In totaal staan meer dan zevenhonderd Belgen in de documenten.Maandag raakte al bekend dat showman Franco Dragone en de familie de Spoelberch, de rijkste Belgsiche familie en een van de drie belangrijkste aandeelhouders van AB Inbev, in de Panama Papers opduiken. Volgens Knack staan er nog minstens vijf andere rijke Belgische families in de documenten. Zo is Sebastiaan Saverys, de oprichter van het bedrijf Stevia One en de zoon van Marc Saverys, een van de nazaten van de scheepswerf van Temse, aandeelhouder van Grand Platinum Limited, een offshore die opgericht is op de Britse Maagdeneilanden. Een andere familie die opduikt is die van Eddy Van Den Broeke, die het Antwerpse bedrijf Eres uitbouwde tot een belangrijke internationale speler. Van Den Broeke was volgens de documenten de uiteindelijke begunstigde van minstens vijf offshores op de Britse Maagdeneilanden, opgericht tussen 2005 en 2008. Daarnaast waren zes leden van de familie Kandiyoti, die aan het hoofd staat van textielhandel Chemitex, tussen 1994 en 2005 directeur of gevolmachtigde van zes offshore vennootschappen op de Britse Maagdeneilanden, net als Gery De Cloedt, telg van baggerfamilie De Cloedt, die eveneens opduikt als gevolmachtigde van twee offshores op de Maagdeneilanden. De zesde familie is de familie Swenden, bekend van de baksteenindustrie in de Rupelstreek. Eric Swenden, ex-topman van voedingsbedrijf Vandemoortele, en drie naaste familieleden, tot slot, deden beroep op vijf Panamese offshores. (Belga/RR)