Ontex wist de omzet van de activiteiten die het wil houden, tegenover een jaar geleden met 13 procent te doen groeien tot 385 miljoen euro. Het volume steeg met 11 procent onder meer doordat Ontex belangrijke contracten kon binnenhalen. Ook prijsverhogingen leverden meer omzet op.

De recurrente ebitda (winst voor aftrek van intresten, belastingen, waardeverminderingen en afschrijvingen) kwam uit op 21 miljoen euro, een daling met 49 procent op jaarbasis.

De omzetgroei en besparingen hadden een positieve impact, maar de wisselkoersen vielen negatief uit en ook de gestegen grondstoffen- en operationele kosten hadden een negatieve invloed. Het maakt dat de operationele winstmarge op jaarbasis 6,7 procentpunt daalde tot 5,4 procent.

Woensdag raakte bekend dat Ontex verkennende gesprekken voert met de investeringsmaatschappij American Industrial Partners over een mogelijke fusie met sectorgenoot Attindas.

Ontex wist de omzet van de activiteiten die het wil houden, tegenover een jaar geleden met 13 procent te doen groeien tot 385 miljoen euro. Het volume steeg met 11 procent onder meer doordat Ontex belangrijke contracten kon binnenhalen. Ook prijsverhogingen leverden meer omzet op. De recurrente ebitda (winst voor aftrek van intresten, belastingen, waardeverminderingen en afschrijvingen) kwam uit op 21 miljoen euro, een daling met 49 procent op jaarbasis. De omzetgroei en besparingen hadden een positieve impact, maar de wisselkoersen vielen negatief uit en ook de gestegen grondstoffen- en operationele kosten hadden een negatieve invloed. Het maakt dat de operationele winstmarge op jaarbasis 6,7 procentpunt daalde tot 5,4 procent. Woensdag raakte bekend dat Ontex verkennende gesprekken voert met de investeringsmaatschappij American Industrial Partners over een mogelijke fusie met sectorgenoot Attindas.