Volgens de kwartaalberekeningen van Manpower is amper 5 procent van de Belgische werkgevers van plan voor eind september personeel aan te werven. Voor het samenstellen van de barometer polste Manpower bij 751 Belgische werkgevers naar hun vooruitzichten over de werkgelegenheid .

Dip in Wallonië

Het is intussen al van het eerste kwartaal van 2010 geleden dat de barometer van HR-bedrijf Manpower zo laag staat. De nettotewerkstellingsprognose - het verschil tussen het percentage werkgevers dat verwacht aan te werven en het percentage dat ontslagen plant - klokt voor ons land af op +2 voor België, tegenover +8 in dezelfde periode vorig jaar. Voor Wallonië (-1) ziet het er slechter uit dan voor Vlaanderen (+2) en Brussel (+6).

Bouwsector positief

De werkgevers uit de bouw- en energiesector sector blijken wel relatief positief over de werkgelegenheid. Een op de tien bouwbedrijven overweegt nieuwe medewerkers aan te werven. Ook in de sectoren elektriciteit, gas en water (+6) en industrie/productie (+5) geeft de barometer een goede score.

In de sectoren transport, logistiek en communicatie (-4) zijn de verwachtingen pover, net als in landbouw, jacht, bosbouw en visserij (-7).

Terugval in Duitsland

Manpower neemt niet alleen de Belgische werkgelegenheid onder de loep, maar polst ook bij ondernemers in andere landen naar hun voornemen om personeel aan te werven. Opvallend is dat het Duitse werkgeversvertrouwen, dat deel uitmaakt van de sterkste economie van de eurozone, aanzienlijk daalt. Dat de tewerkstellingsvooruitzichten in Griekenland (-13), Spanje (-6) en Ierland (-6) het laagst liggen, komt niet als een verrassing.

In totaal bevroeg Manpower 65.000 werkgevers wereldwijd. Uit de antwoorden blijkt dat er sinds vorig jaar kort samengevat een duidelijke terugval van de tewerkstelling merkbaar is. in 26 van de 41 landen die de barometer dekt, zijn de rekruteringsverwachtingen in vergelijking met het derde kwartaal 2011 vorig jaar gezakt. In India (+50), Taiwan (+37) en Brazilië (+31) zit de werkgelegenheid de komende maanden kennelijk wel in de lift. (BO)

Volgens de kwartaalberekeningen van Manpower is amper 5 procent van de Belgische werkgevers van plan voor eind september personeel aan te werven. Voor het samenstellen van de barometer polste Manpower bij 751 Belgische werkgevers naar hun vooruitzichten over de werkgelegenheid .Dip in WalloniëHet is intussen al van het eerste kwartaal van 2010 geleden dat de barometer van HR-bedrijf Manpower zo laag staat. De nettotewerkstellingsprognose - het verschil tussen het percentage werkgevers dat verwacht aan te werven en het percentage dat ontslagen plant - klokt voor ons land af op +2 voor België, tegenover +8 in dezelfde periode vorig jaar. Voor Wallonië (-1) ziet het er slechter uit dan voor Vlaanderen (+2) en Brussel (+6). Bouwsector positiefDe werkgevers uit de bouw- en energiesector sector blijken wel relatief positief over de werkgelegenheid. Een op de tien bouwbedrijven overweegt nieuwe medewerkers aan te werven. Ook in de sectoren elektriciteit, gas en water (+6) en industrie/productie (+5) geeft de barometer een goede score. In de sectoren transport, logistiek en communicatie (-4) zijn de verwachtingen pover, net als in landbouw, jacht, bosbouw en visserij (-7). Terugval in DuitslandManpower neemt niet alleen de Belgische werkgelegenheid onder de loep, maar polst ook bij ondernemers in andere landen naar hun voornemen om personeel aan te werven. Opvallend is dat het Duitse werkgeversvertrouwen, dat deel uitmaakt van de sterkste economie van de eurozone, aanzienlijk daalt. Dat de tewerkstellingsvooruitzichten in Griekenland (-13), Spanje (-6) en Ierland (-6) het laagst liggen, komt niet als een verrassing.In totaal bevroeg Manpower 65.000 werkgevers wereldwijd. Uit de antwoorden blijkt dat er sinds vorig jaar kort samengevat een duidelijke terugval van de tewerkstelling merkbaar is. in 26 van de 41 landen die de barometer dekt, zijn de rekruteringsverwachtingen in vergelijking met het derde kwartaal 2011 vorig jaar gezakt. In India (+50), Taiwan (+37) en Brazilië (+31) zit de werkgelegenheid de komende maanden kennelijk wel in de lift. (BO)