De Duitse autoreus Volkswagen, die onder druk staat van een wereldwijd schandaal rond gesjoemel met emmisienormen, schrapt mogelijk het dividend voor dit jaar. Dat meldt het Duitse persagentschap DPA, op basis van bronnen binnen de raad van toezicht.

Een finale beslissing zou evenwel nog niet zijn gevallen, aldus de bron. Een woordvoerder van VW wil zich niet uitspreken. 'Op 28 april komt er toelichting over onze jaarcijfers', aldus de woordvoerder.

Volkswagen kent een traditie van genereuze dividendenuitkeringen. De automaker dreigt echter diep in de buidel te moeten tasten voor de vele boetes en klachten als gevolg van het milieuschandaal. (Belga/BO)

De Duitse autoreus Volkswagen, die onder druk staat van een wereldwijd schandaal rond gesjoemel met emmisienormen, schrapt mogelijk het dividend voor dit jaar. Dat meldt het Duitse persagentschap DPA, op basis van bronnen binnen de raad van toezicht. Een finale beslissing zou evenwel nog niet zijn gevallen, aldus de bron. Een woordvoerder van VW wil zich niet uitspreken. 'Op 28 april komt er toelichting over onze jaarcijfers', aldus de woordvoerder. Volkswagen kent een traditie van genereuze dividendenuitkeringen. De automaker dreigt echter diep in de buidel te moeten tasten voor de vele boetes en klachten als gevolg van het milieuschandaal. (Belga/BO)