Voor VW-topman Martin Winterkorn blijft Rusland de strategische 'groeimarkt nummer één' in Europa. Een woordvoerder voegde eraan toe dat VW de ontwikkelingen wel op de voet volgt.

Importverbod

Na de economische sancties die Europa trof tegen Rusland, sloeg Moskou begin augustus terug met een importverbod dat op een hele resem Europese, Amerikaanse en Australische producten slaat. Industriële producten, zoals auto's, bleven (voorlopig?) buiten schot.

De Moskouse krant Vedomosti schrijft wel dat in het geval van nieuwe sancties van Europa en de VS, Rusland een importverbod voor auto's uit het Westen overweegt. Het dagblad beroept zich op overheidsfunctionarissen. Er is nog geen officiële verklaring van het Kremlin.

Dmitri Peskov, woordvoerder van president Vladimir Poetin, zei dat een uitbreiding van de Russische sancties mogelijk is. Ook een vliegverbod voor Westerse luchtvaartmaatschappijen wordt besproken.

Russische markt

In 2013 verkocht Volkswagen 287.000 wagens in Rusland - een peulenschil in verhouding tot haar mondiale verkoop van 9,73 miljoen wagens.

Sinds 2007 worden in het Russische Kaluga de Volkswagen-modellen Tiguan en Polo en de Skoda Fabia gebouwd. In 2011 volgde een overeenkomst met het Russische GAZ om samen auto's te assembleren. (Belga/KVDA)

Voor VW-topman Martin Winterkorn blijft Rusland de strategische 'groeimarkt nummer één' in Europa. Een woordvoerder voegde eraan toe dat VW de ontwikkelingen wel op de voet volgt. Na de economische sancties die Europa trof tegen Rusland, sloeg Moskou begin augustus terug met een importverbod dat op een hele resem Europese, Amerikaanse en Australische producten slaat. Industriële producten, zoals auto's, bleven (voorlopig?) buiten schot. De Moskouse krant Vedomosti schrijft wel dat in het geval van nieuwe sancties van Europa en de VS, Rusland een importverbod voor auto's uit het Westen overweegt. Het dagblad beroept zich op overheidsfunctionarissen. Er is nog geen officiële verklaring van het Kremlin.Dmitri Peskov, woordvoerder van president Vladimir Poetin, zei dat een uitbreiding van de Russische sancties mogelijk is. Ook een vliegverbod voor Westerse luchtvaartmaatschappijen wordt besproken.In 2013 verkocht Volkswagen 287.000 wagens in Rusland - een peulenschil in verhouding tot haar mondiale verkoop van 9,73 miljoen wagens. Sinds 2007 worden in het Russische Kaluga de Volkswagen-modellen Tiguan en Polo en de Skoda Fabia gebouwd. In 2011 volgde een overeenkomst met het Russische GAZ om samen auto's te assembleren. (Belga/KVDA)