Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft in 2017 een wereldwijd verkooprecord behaald van ruim 10,74 miljoen voertuigen, een stijging met 4,3 procent in vergelijking met 2016.

Ook de grote concurrent, Toyota, verkocht vorig jaar meer wagens: 10,4 miljoen, of een toename met 2,1 procent in vergelijking met een jaar eerder.

Volkswagen blijft daarmee voor het tweede jaar op rij de grootste autobouwer ter wereld.

Het bedrijf uit Wolfsburg telt behalve het merk Volkswagen nog andere merken, zoals Audi, Porsche, Seat, Skoda en trucks van MAN en Scania.

Bij het hoofdmerk Volkswagen nam de verkoop toe met ruim 4 procent tot 6,2 miljoen auto's.

Het Duitse autoconcern Volkswagen heeft in 2017 een wereldwijd verkooprecord behaald van ruim 10,74 miljoen voertuigen, een stijging met 4,3 procent in vergelijking met 2016.Ook de grote concurrent, Toyota, verkocht vorig jaar meer wagens: 10,4 miljoen, of een toename met 2,1 procent in vergelijking met een jaar eerder.Volkswagen blijft daarmee voor het tweede jaar op rij de grootste autobouwer ter wereld. Het bedrijf uit Wolfsburg telt behalve het merk Volkswagen nog andere merken, zoals Audi, Porsche, Seat, Skoda en trucks van MAN en Scania.Bij het hoofdmerk Volkswagen nam de verkoop toe met ruim 4 procent tot 6,2 miljoen auto's.