VLM Airlines kampte al langer met schulden. Eind mei kreeg het bedrijf nog bescherming tegen schuldeisers.

"Gisteren/dinsdag is het bedrijf naar de rechtbank van koophandel geweest om de WCO-procedure stop te zetten en vandaag/woensdag heeft de board beslist om het faillissement aan te vragen", zegt ACLVB'er Olivier Coenen. "Er is een grote historische schuld en er zijn de laatste tijd plots nog grote facturen bijgekomen, bijvoorbeeld van taksen in Duitsland. Het gaat om facturen van honderdduizenden euro's. Het geld is volledig op."

De VLM-vliegtuigen zijn woensdag in Antwerpen aan de grond gebleven en vluchten werden geannuleerd. "Het is alvast goed dat de vliegtuigen op Belgisch grondgebied staan", zegt secretaris Pol Buekenhout van de christelijke vakbond ACV. "Daarmee kunnen curatoren aan de slag om achterstallige lonen uit te betalen." Volgens Buekenhout is het personeel evenwel zwaar ontgoocheld. "Dit is pijnlijk, iedereen is hier zwaar aangeslagen."

De rechtbank van koophandel in Antwerpen heeft intussen gemeld dat ze de de faillissementsaanvraag van de noodlijdende luchtvaartmaatschappij VLM Airlines heeft ontvangen. In bijzondere zitting is dat ook meteen uitgesproken, bevestigt persmagistraat Frank Vennekens. Er werden drie curatoren aangesteld: Frans De Roy, Jan Loyens en Philip Rauter.

(Belga/BO)

VLM Airlines kampte al langer met schulden. Eind mei kreeg het bedrijf nog bescherming tegen schuldeisers. "Gisteren/dinsdag is het bedrijf naar de rechtbank van koophandel geweest om de WCO-procedure stop te zetten en vandaag/woensdag heeft de board beslist om het faillissement aan te vragen", zegt ACLVB'er Olivier Coenen. "Er is een grote historische schuld en er zijn de laatste tijd plots nog grote facturen bijgekomen, bijvoorbeeld van taksen in Duitsland. Het gaat om facturen van honderdduizenden euro's. Het geld is volledig op." De VLM-vliegtuigen zijn woensdag in Antwerpen aan de grond gebleven en vluchten werden geannuleerd. "Het is alvast goed dat de vliegtuigen op Belgisch grondgebied staan", zegt secretaris Pol Buekenhout van de christelijke vakbond ACV. "Daarmee kunnen curatoren aan de slag om achterstallige lonen uit te betalen." Volgens Buekenhout is het personeel evenwel zwaar ontgoocheld. "Dit is pijnlijk, iedereen is hier zwaar aangeslagen."De rechtbank van koophandel in Antwerpen heeft intussen gemeld dat ze de de faillissementsaanvraag van de noodlijdende luchtvaartmaatschappij VLM Airlines heeft ontvangen. In bijzondere zitting is dat ook meteen uitgesproken, bevestigt persmagistraat Frank Vennekens. Er werden drie curatoren aangesteld: Frans De Roy, Jan Loyens en Philip Rauter. (Belga/BO)