De inspanning is goed voor 2,7 procent van het bruto binnenlands product (bbp), de waarde van alle goederen en diensten die in Vlaanderen worden geproduceerd.

Vlaanderen doet het een pak beter dan het Europese gemiddelde van 1,94 procent, blijkt uit onderzoek van het Expertisecentrum Onderzoek en Ontwikkelingsmonitoring. De Europese lidstaten hebben afgesproken om tegen 2020 3 procent van hun bbp te besteden aan het onderzoek naar nieuwe technologieën en de ontwikkeling van producten. Het bedrijfsleven moet 2 procentpunten voor zijn rekening nemen, de universiteiten en de overheden samen 1 procentpunt.

De inspanning van de overheid steeg in Vlaanderen in 2016 tot 0,84 procent van het bbp. Tien jaar eerder was dat nog 0,59 procent. De inspanning van de privésector steeg tot 1,86 procent.

De inspanning is goed voor 2,7 procent van het bruto binnenlands product (bbp), de waarde van alle goederen en diensten die in Vlaanderen worden geproduceerd. Vlaanderen doet het een pak beter dan het Europese gemiddelde van 1,94 procent, blijkt uit onderzoek van het Expertisecentrum Onderzoek en Ontwikkelingsmonitoring. De Europese lidstaten hebben afgesproken om tegen 2020 3 procent van hun bbp te besteden aan het onderzoek naar nieuwe technologieën en de ontwikkeling van producten. Het bedrijfsleven moet 2 procentpunten voor zijn rekening nemen, de universiteiten en de overheden samen 1 procentpunt. De inspanning van de overheid steeg in Vlaanderen in 2016 tot 0,84 procent van het bbp. Tien jaar eerder was dat nog 0,59 procent. De inspanning van de privésector steeg tot 1,86 procent.