Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Marc Coucke en de combinatie rond Waterland haalden begin 2012 Omega Pharma van de beurs voor 848 miljoen. Er volgde later een kapitaalverhoging van 180 miljoen. Die aandelenwaarde van 1,028 miljard levert nu bij verkoop aan Perrigo 2,48 miljard euro (3,6 miljard euro inclusief schulden) op, wat een meerwaarde van 1,45 miljard euro betekent.

De te verwachten belasting: 0.

In België is er geen meerwaardebelasting tenzij de fiscus oordeelt dat de transactie buiten het normale privé- en bedrijfsbeheer valt. Dan is 33 procent belasting verschuldigd. De BBI heeft al meermaals bij grote deals geprobeerd die 33 procent te innen, maar wordt meestal teruggefloten (zoals bij de Cash Fresh Supermarkten).

(Belga/RR)

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Marc Coucke en de combinatie rond Waterland haalden begin 2012 Omega Pharma van de beurs voor 848 miljoen. Er volgde later een kapitaalverhoging van 180 miljoen. Die aandelenwaarde van 1,028 miljard levert nu bij verkoop aan Perrigo 2,48 miljard euro (3,6 miljard euro inclusief schulden) op, wat een meerwaarde van 1,45 miljard euro betekent. De te verwachten belasting: 0. In België is er geen meerwaardebelasting tenzij de fiscus oordeelt dat de transactie buiten het normale privé- en bedrijfsbeheer valt. Dan is 33 procent belasting verschuldigd. De BBI heeft al meermaals bij grote deals geprobeerd die 33 procent te innen, maar wordt meestal teruggefloten (zoals bij de Cash Fresh Supermarkten).(Belga/RR)