Omega Pharma wordt dus een divisie van het Amerikaanse Perrigo, dat 3,6 miljard euro veil heeft voor het bedrijf van stichter Marc Coucke.

In een persbericht bevestigt Perrigo wat eerder al door anonieme bronnen was aangekondigd. Perrigo koopt Omega Pharma voor 3,6 miljard euro, inclusief 1,1 miljard euro schuld.

Coucke krijgt een uitvoerende rol bij het bedrijf en wordt voor een deel in Perrigo-aandelen uitbetaald. Van de 2,48 miljard euro wordt 25 procent uitbetaald in aandelen Perrigo, die alle naar Coucke gaan. De resterende 75 procent betaalt het bedrijf cash. Omdat in de - ingewikkelde - aandeelhoudersstructuur van Omega Pharma, Marc Coucke via zijn familiale venootschap Alychlo net geen 50 procent in handen heeft, zal de zakenman bijgevolg voor een waarde van zowat 620 miljoen euro aandelen krijgen, en voor ongeveer 620 miljoen euro cash.

De resterende 1,24 miljard euro gaat naar de andere partners, zij krijgen alles cash. Het gaat in hoofdzaak om het investeringsfonds Waterland, dat indirect bijna 62 procent van Omega Pharma in handen heeft. Beide partijen verwachten de deal in het eerste kwartaal van 2015 rond te hebben. Perrigo produceert net als Omega voorschriftvrije geneesmiddelen en producten. Het bedrijf wil met de overname een globale top-vijfspeler creëren op de voorschriftvrije markt.

Perrigo is een Amerikaans bedrijf, maar heeft wel de zetel in Ierland, met een dubbele notering. In New York noteert het bedrijf rond 15.30 uur, net na opening van de beurs in de VS, met een winst van minder dan een procent. Op de beurs van Tel Aviv is er een winst van meer dan 1 procent, net na bekendmaking dook het aandeel wel lager.

. (Belga/BO)

Omega Pharma wordt dus een divisie van het Amerikaanse Perrigo, dat 3,6 miljard euro veil heeft voor het bedrijf van stichter Marc Coucke. In een persbericht bevestigt Perrigo wat eerder al door anonieme bronnen was aangekondigd. Perrigo koopt Omega Pharma voor 3,6 miljard euro, inclusief 1,1 miljard euro schuld. Coucke krijgt een uitvoerende rol bij het bedrijf en wordt voor een deel in Perrigo-aandelen uitbetaald. Van de 2,48 miljard euro wordt 25 procent uitbetaald in aandelen Perrigo, die alle naar Coucke gaan. De resterende 75 procent betaalt het bedrijf cash. Omdat in de - ingewikkelde - aandeelhoudersstructuur van Omega Pharma, Marc Coucke via zijn familiale venootschap Alychlo net geen 50 procent in handen heeft, zal de zakenman bijgevolg voor een waarde van zowat 620 miljoen euro aandelen krijgen, en voor ongeveer 620 miljoen euro cash.De resterende 1,24 miljard euro gaat naar de andere partners, zij krijgen alles cash. Het gaat in hoofdzaak om het investeringsfonds Waterland, dat indirect bijna 62 procent van Omega Pharma in handen heeft. Beide partijen verwachten de deal in het eerste kwartaal van 2015 rond te hebben. Perrigo produceert net als Omega voorschriftvrije geneesmiddelen en producten. Het bedrijf wil met de overname een globale top-vijfspeler creëren op de voorschriftvrije markt.Perrigo is een Amerikaans bedrijf, maar heeft wel de zetel in Ierland, met een dubbele notering. In New York noteert het bedrijf rond 15.30 uur, net na opening van de beurs in de VS, met een winst van minder dan een procent. Op de beurs van Tel Aviv is er een winst van meer dan 1 procent, net na bekendmaking dook het aandeel wel lager.. (Belga/BO)