De overeenkomst die de curatoren maandag afgesloten hebben met vanHaren Schoenen betekent onder meer dat de curatoren tot eind september in de overgenomen winkels verder de uitverkoop van de voorraden kunnen organiseren.

Over de verdere modaliteiten en de concrete uitvoering van de overname, zal volgens de curatoren 'binnenkort door vanHaren Schoenen verder gecommuniceerd worden'.

Het Nederlandse bedrijf opende de voorbije jaren zestien filialen op de Belgische markt. Onduidelijk is voorlopig hoeveel werknemers van Brantano aan de slag kunnen blijven na de overname.

Op de Nederlandse markt is vanHaren actief met 143 winkels. Het Duitse moederbedrijf Deichmann is naar eigen zeggen marktleider in de Europese schoenendetailhandel en actief in 31 landen wereldwijd. Met ongeveer 43.000 medewerkers baat Deichmann meer dan 4.200 winkels en 40 onlinewinkels uit.

Brantano was het dochterbedrijf van moderetailer FNG, die begin deze maand failliet werd verklaard. Dat faillissement was onder meer het gevolg van het gebrek aan integratie van de verschillende onderdelen.

Vorige week raakte bekend dat Claes Retail Group (CRG), de familieholding boven de Belgische kledingketens JBC en Mayerline, de kindermerken Fred & Ginger en Baker Bridge van FNG zou overnemen

De overeenkomst die de curatoren maandag afgesloten hebben met vanHaren Schoenen betekent onder meer dat de curatoren tot eind september in de overgenomen winkels verder de uitverkoop van de voorraden kunnen organiseren. Over de verdere modaliteiten en de concrete uitvoering van de overname, zal volgens de curatoren 'binnenkort door vanHaren Schoenen verder gecommuniceerd worden'.Het Nederlandse bedrijf opende de voorbije jaren zestien filialen op de Belgische markt. Onduidelijk is voorlopig hoeveel werknemers van Brantano aan de slag kunnen blijven na de overname. Op de Nederlandse markt is vanHaren actief met 143 winkels. Het Duitse moederbedrijf Deichmann is naar eigen zeggen marktleider in de Europese schoenendetailhandel en actief in 31 landen wereldwijd. Met ongeveer 43.000 medewerkers baat Deichmann meer dan 4.200 winkels en 40 onlinewinkels uit. Brantano was het dochterbedrijf van moderetailer FNG, die begin deze maand failliet werd verklaard. Dat faillissement was onder meer het gevolg van het gebrek aan integratie van de verschillende onderdelen. Vorige week raakte bekend dat Claes Retail Group (CRG), de familieholding boven de Belgische kledingketens JBC en Mayerline, de kindermerken Fred & Ginger en Baker Bridge van FNG zou overnemen