Een oproep van Laurent Levaux, voorzitter van de bagageafhandelaar, om wilde stakingen op de luchthaven te verbieden, is bij de socialistische transportvakbond BTB in het verkeerde keelgat geschoten.

'Duidelijk de vlucht vooruit om zijn eigen kolossale verantwoordelijkheid te verdoezelen', luidt de reactie van de vakbond in een persbericht. En ook de verklaring van Levaux dat de staking niet te voorzien was, pikt BTB niet.

'Hij liegt. Aviapartner wist sinds januari dat er problemen waren. Toen werd er reeds gestaakt en toen werd er een akkoord gemaakt. Een akkoord waar geen letter van werd uitgevoerd', zegt de vakbondsman.

De vakbond wijst er tot slot op dat Levaux 'na deze staking naar huis gaat met een persoonlijk vermogen van 39 miljoen euro op de rekening, terwijl de stakers terug aan het werk gingen na een staking waarbij ze 6 dagen loonverlies lijden'. BTB roept op om het bedrijf 'op te kuisen'. 'Zet competente mensen aan het roer en zorg voor rust in uw onderneming, als u echt bezorgd bent voor uw personeel, de passagiers, de luchthaven en het imago van België'.

Een oproep van Laurent Levaux, voorzitter van de bagageafhandelaar, om wilde stakingen op de luchthaven te verbieden, is bij de socialistische transportvakbond BTB in het verkeerde keelgat geschoten. 'Duidelijk de vlucht vooruit om zijn eigen kolossale verantwoordelijkheid te verdoezelen', luidt de reactie van de vakbond in een persbericht. En ook de verklaring van Levaux dat de staking niet te voorzien was, pikt BTB niet.'Hij liegt. Aviapartner wist sinds januari dat er problemen waren. Toen werd er reeds gestaakt en toen werd er een akkoord gemaakt. Een akkoord waar geen letter van werd uitgevoerd', zegt de vakbondsman.De vakbond wijst er tot slot op dat Levaux 'na deze staking naar huis gaat met een persoonlijk vermogen van 39 miljoen euro op de rekening, terwijl de stakers terug aan het werk gingen na een staking waarbij ze 6 dagen loonverlies lijden'. BTB roept op om het bedrijf 'op te kuisen'. 'Zet competente mensen aan het roer en zorg voor rust in uw onderneming, als u echt bezorgd bent voor uw personeel, de passagiers, de luchthaven en het imago van België'.