CEO Tim Parker toont zich optimistisch over de toekomst. "Volgens mij wordt 2012 een heel goed jaar voor de wereldeconomie. De wereldwijde handel blijft groeien. De Aziatische economieën zijn bijzonder sterk. En ik vermoed dat we wel oplossingen zullen vinden voor problemen met de overheidsschulden in de Europese Unie en de Verenigde Staten. Bovendien groeit de Amerikaanse economie, ook al is die groei erg broos. Dus momenteel zie ik consumenten niet minder uitgeven. Ze blijven reizen."

"Oudenaarde scoort goed"

CEO Tim Parker is ook opvallend lovend over de Belgische vestiging. "Oudenaarde is ons Europese hoofdkantoor. Er werken heel wat technisch geschoolde mensen. De werknemers zijn gemotiveerd en hebben een goede werkethiek. En de taalvaardigheid in België is doorgaans groot."

Het prospectus voor de beursgang in juni was al bijzonder positief over Oudenaarde. De onderneming huisvest ook het Europese distributiecentrum. Het prospectus prijst de goede verbindingen in België via de autowegen, het spoor en het water. De maximale levertermijn voor negentien Europese landen vanuit Oudenaarde bedraagt drie dagen. Dat is belangrijk voor de kleine zelfstandige winkel in bagagemateriaal, want die kan zich geen dure voorraden veroorloven.

Meer nog: Tim Parker wil uitbreiden in Oudenaarde. De afdeling onderzoek en ontwikkeling zoekt nieuwe mensen. "Maar we vinden ze moeilijk. Het gaat om mensen met zeer hoge technologische kwalificaties. Het is een probleem dat in heel Europa leeft."
U leest de volledige analyse van Samsonite in Trends van deze week, vanaf donderdag 8 september in de winkel.

Wolfgang Riepl

CEO Tim Parker toont zich optimistisch over de toekomst. "Volgens mij wordt 2012 een heel goed jaar voor de wereldeconomie. De wereldwijde handel blijft groeien. De Aziatische economieën zijn bijzonder sterk. En ik vermoed dat we wel oplossingen zullen vinden voor problemen met de overheidsschulden in de Europese Unie en de Verenigde Staten. Bovendien groeit de Amerikaanse economie, ook al is die groei erg broos. Dus momenteel zie ik consumenten niet minder uitgeven. Ze blijven reizen." "Oudenaarde scoort goed" CEO Tim Parker is ook opvallend lovend over de Belgische vestiging. "Oudenaarde is ons Europese hoofdkantoor. Er werken heel wat technisch geschoolde mensen. De werknemers zijn gemotiveerd en hebben een goede werkethiek. En de taalvaardigheid in België is doorgaans groot." Het prospectus voor de beursgang in juni was al bijzonder positief over Oudenaarde. De onderneming huisvest ook het Europese distributiecentrum. Het prospectus prijst de goede verbindingen in België via de autowegen, het spoor en het water. De maximale levertermijn voor negentien Europese landen vanuit Oudenaarde bedraagt drie dagen. Dat is belangrijk voor de kleine zelfstandige winkel in bagagemateriaal, want die kan zich geen dure voorraden veroorloven. Meer nog: Tim Parker wil uitbreiden in Oudenaarde. De afdeling onderzoek en ontwikkeling zoekt nieuwe mensen. "Maar we vinden ze moeilijk. Het gaat om mensen met zeer hoge technologische kwalificaties. Het is een probleem dat in heel Europa leeft." U leest de volledige analyse van Samsonite in Trends van deze week, vanaf donderdag 8 september in de winkel. Wolfgang Riepl