Leysen kreeg die in ruil voor consultancydiensten aan Umicore. Het geld werd betaald aan de patrimoniale vennootschap NV Booischot.

Die 300.000 euro leidde onder meer in ACV-kringen tot vinnige commentaar. De jaarvergoeding begon in 2009, en liep normaal gezien tot einde 2012.

Maar Thomas Leysen verzaakte aan de vergoeding sinds einde augustus 2011. "Ik heb de geplande tijdsbesteding van Booischot die gewijd is aan Umicore moeten terugschroeven ten gevolge van andere engagementen, met name bij KBC", meldt Thomas Leysen.

In oktober werd hij voorzitter van de raad van bestuur van de bankengroep. (WR)

Leysen kreeg die in ruil voor consultancydiensten aan Umicore. Het geld werd betaald aan de patrimoniale vennootschap NV Booischot. Die 300.000 euro leidde onder meer in ACV-kringen tot vinnige commentaar. De jaarvergoeding begon in 2009, en liep normaal gezien tot einde 2012. Maar Thomas Leysen verzaakte aan de vergoeding sinds einde augustus 2011. "Ik heb de geplande tijdsbesteding van Booischot die gewijd is aan Umicore moeten terugschroeven ten gevolge van andere engagementen, met name bij KBC", meldt Thomas Leysen.In oktober werd hij voorzitter van de raad van bestuur van de bankengroep. (WR)