Het is al de derde keer dit jaar dat Tesla nieuwe aandelen uitgeeft. Het Amerikaanse bedrijf heeft een groep banken ingeschakeld om de verkoop te begeleiden, waaronder Goldman Sachs, Citigroup, Barclays, BNP Paribas en Credit Suisse.

De beurskoers van Tesla is dit jaar zeer sterk gestegen, wat Tesla de mogelijkheid biedt om flink munt te slaan uit de verkoop van aandelen. De beurswaarde van het bedrijf van topman Elon Musk is nu meer dan 600 miljard dollar. Tesla wordt later deze maand opgenomen in de breed samengestelde S&P 500 op Wall Street.

Tesla is momenteel bezig met de bouw van een nieuwe fabriek in het Texaanse Austin en de eerste Europese fabriek in de buurt van Berlijn. Daarnaast werkt het bedrijf aan uitbreiding van de productiecapaciteit van zijn fabriek in het Californische Fremont en in het Chinese Shanghai.

Het is al de derde keer dit jaar dat Tesla nieuwe aandelen uitgeeft. Het Amerikaanse bedrijf heeft een groep banken ingeschakeld om de verkoop te begeleiden, waaronder Goldman Sachs, Citigroup, Barclays, BNP Paribas en Credit Suisse. De beurskoers van Tesla is dit jaar zeer sterk gestegen, wat Tesla de mogelijkheid biedt om flink munt te slaan uit de verkoop van aandelen. De beurswaarde van het bedrijf van topman Elon Musk is nu meer dan 600 miljard dollar. Tesla wordt later deze maand opgenomen in de breed samengestelde S&P 500 op Wall Street. Tesla is momenteel bezig met de bouw van een nieuwe fabriek in het Texaanse Austin en de eerste Europese fabriek in de buurt van Berlijn. Daarnaast werkt het bedrijf aan uitbreiding van de productiecapaciteit van zijn fabriek in het Californische Fremont en in het Chinese Shanghai.