'We passen onze prijzen aan als gevolg van de hoge inflatie die een impact heeft op onder andere de loonkosten en prijzen van energie en technologische apparatuur,' laat het bedrijf weten. De vorige prijsverhoging dateert van augustus vorig jaar, toen met één procent.

'Correcte verhoging'

De voorbije jaren volgde Telenet naar eigen zeggen de gezondheidsindex, die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt om huurprijzen en uitkeringen te indexeren. Die ligt nu echter nog een stuk hoger dan 4,7 procent. 'We hebben daarom strategisch bekeken wat een correcte verhoging zou zijn', zegt woordvoerster Isabelle Geeraerts.

Een aantal tarieven wijzigt niet, waaronder die van de BASE-abonnementen, entertainmentpakketten Streamz en Play Sports, en tarieven voor verbruik buiten de bundels.

Ook concurrenten Proximus en Orange hebben dit jaar al prijsverhogingen doorgevoerd of aangekondigd.

'We passen onze prijzen aan als gevolg van de hoge inflatie die een impact heeft op onder andere de loonkosten en prijzen van energie en technologische apparatuur,' laat het bedrijf weten. De vorige prijsverhoging dateert van augustus vorig jaar, toen met één procent. De voorbije jaren volgde Telenet naar eigen zeggen de gezondheidsindex, die bijvoorbeeld ook gebruikt wordt om huurprijzen en uitkeringen te indexeren. Die ligt nu echter nog een stuk hoger dan 4,7 procent. 'We hebben daarom strategisch bekeken wat een correcte verhoging zou zijn', zegt woordvoerster Isabelle Geeraerts. Een aantal tarieven wijzigt niet, waaronder die van de BASE-abonnementen, entertainmentpakketten Streamz en Play Sports, en tarieven voor verbruik buiten de bundels. Ook concurrenten Proximus en Orange hebben dit jaar al prijsverhogingen doorgevoerd of aangekondigd.