Taxidienst Uber belandt voor Brusselse strafrechter

23/12/17 om 11:09 - Bijgewerkt om 11:12

Bron: Belga

De Brusselse raadkamer heeft het taxiplatform Uber doorverwezen naar de correctionele rechtbank. Uber dreigt vervolgd te worden voor de ondertussen opgedoekte dienst UberPop. Dat berichten de Tijd en L'Echo.

Taxidienst Uber belandt voor Brusselse strafrechter

Een taxichauffeur laat een bordje zien tijdens een protestactie in Brussel tegen Uber (september 2015). © REUTERS

In maart 2015 trokken politiespeurders naar het Brusselse kantoor van Uber, het wereldwijd actieve platform voor taxidiensten. De rechercheurs zochten er gegevens om een zicht te krijgen op de activiteiten van Uber Belgium. Dat gebeurde in opdracht van een onderzoeksrechter die naging of het bedrijf de Belgische wet aan z'n laars lapte met zijn toenmalige dienst UberPop.

Het gerechtelijk onderzoek is intussen afgesloten en het Brusselse parket had op basis van de resultaten een eindvordering opgesteld in het voordeel van Uber. 'Het parket had bij de raadkamer de buitenvervolgingstelling gevorderd wegens onvoldoende bewijzen', bevestigt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch.

Maar de raadkamer zag wel voldoende ernstige aanwijzingen dat Uber met UberPop in ons land de wetgeving heeft overtreden. 'De raadkamer heeft inderdaad de verwijzing naar de correctionele rechtbank bevolen. We behouden ons van verdere commentaar om elke polemiek te vermijden', aldus nog de parketwoordvoerster.

Lees meer over:

Onze partners