De vijfdaagste staking - vanaf woensdag 7 november - die de vakbonden bij bpost afgelopen week hadden aangekondigd, blijft meer dan waarschijnlijk. Er vond maandag wel een 'serene' ontmoeting plaats met de directie, 'maar hieruit is nog niets concreet voortgevloeid', meldt het vakbondsfront.

CEO Koen Van Gerven had de vakbonden afgelopen weekend uitgenodigd voor ultiem overleg. Dat gebeurde maandagochtend en die ontmoeting verliep volgens de drie vakbonden VSOA, ACOD en ACV in een seren sfeer. 'Wij hebben de verschillende punten overlopen, maar hieruit is nog niets concreet voortgevloeid', luidt het.

De bonden voegen eraan toe dat ze beschikbaar blijven voor 'echte onderhandelingen'. Intussen bevestigen ze wel het actieplan zoals voorzien. Dat begint woensdag met een staking in de sorteercentra. In de dagen daarna volgen stakingen in andere geledingen van het bedrijf.

Ook de directie van bpost spreekt van 'een open en constructieve sfeer' tijdens de onderhandelingen. 'Een aantal belangrijke bezorgdheden zijn besproken geweest, waaronder werkdruk, rekrutering van personeel en de wijze waarop de attractiviteit van de job van postbode en de andere functies op het terrein nog kan verbeterd worden', luidt het.

De directie betreurt wel dat de acties volgens de bonden te ver gevorderd zijn om nog op te schorten, maar blijft bereid het overleg voort te zetten. 'Ik beschouw het sociaal overleg van vandaag als een belangrijk signaal dat de directie en de sociale partners samen kunnen werken aan een gezond toekomstverhaal voor bpost', zegt Van Gerven. 'Het gesprek zal een solide basis kunnen vormen voor verder dialoog', aldus de CEO.

Vorige week verweet de socialistische vakbond ACOD CEO Van Gerven nog een een 'gebrek aan empathie en respect' voor het personeel. 'Er is een gebrek aan respect. Dat voel je in alle lagen van het bedrijf. Ook in het management keren mensen bpost heel snel de rug toe', luidde het.

De vijfdaagste staking - vanaf woensdag 7 november - die de vakbonden bij bpost afgelopen week hadden aangekondigd, blijft meer dan waarschijnlijk. Er vond maandag wel een 'serene' ontmoeting plaats met de directie, 'maar hieruit is nog niets concreet voortgevloeid', meldt het vakbondsfront.CEO Koen Van Gerven had de vakbonden afgelopen weekend uitgenodigd voor ultiem overleg. Dat gebeurde maandagochtend en die ontmoeting verliep volgens de drie vakbonden VSOA, ACOD en ACV in een seren sfeer. 'Wij hebben de verschillende punten overlopen, maar hieruit is nog niets concreet voortgevloeid', luidt het. De bonden voegen eraan toe dat ze beschikbaar blijven voor 'echte onderhandelingen'. Intussen bevestigen ze wel het actieplan zoals voorzien. Dat begint woensdag met een staking in de sorteercentra. In de dagen daarna volgen stakingen in andere geledingen van het bedrijf. Ook de directie van bpost spreekt van 'een open en constructieve sfeer' tijdens de onderhandelingen. 'Een aantal belangrijke bezorgdheden zijn besproken geweest, waaronder werkdruk, rekrutering van personeel en de wijze waarop de attractiviteit van de job van postbode en de andere functies op het terrein nog kan verbeterd worden', luidt het. De directie betreurt wel dat de acties volgens de bonden te ver gevorderd zijn om nog op te schorten, maar blijft bereid het overleg voort te zetten. 'Ik beschouw het sociaal overleg van vandaag als een belangrijk signaal dat de directie en de sociale partners samen kunnen werken aan een gezond toekomstverhaal voor bpost', zegt Van Gerven. 'Het gesprek zal een solide basis kunnen vormen voor verder dialoog', aldus de CEO.Vorige week verweet de socialistische vakbond ACOD CEO Van Gerven nog een een 'gebrek aan empathie en respect' voor het personeel. 'Er is een gebrek aan respect. Dat voel je in alle lagen van het bedrijf. Ook in het management keren mensen bpost heel snel de rug toe', luidde het.