Met de actie protesteren de bonden tegen het feit dat de directie geen 'echt' sociaal overleg wil opstarten over de besparingen binnen de groep. De directie is verbaasd over de staking en zet haar plannen door om de winkels concurrentieel te maken.

'Het resultaat van de commerciële successen bij Makro wordt nog altijd overschaduwd door hoge structurele kosten', verklaart CEO Vincent Nolf. 'De kostenverlagende initiatieven opschorten zou dus onverantwoord zijn en de werkgelegenheid niet ten goede komen.' De directie 'gaat dus verder met haar plannen om de winkels concurrentieel te maken en het bedrijfsresultaat in een positieve zin te doen evolueren, terwijl er op termijn wordt teruggeplooid op arbeidsovereenkomsten van onbepaalde duur'.

De directie zegt verschillende pogingen te hebben ondernomen voor sociaal overleg. Ze roept de bonden op om het overleg te voeren aan tafel en niet op straat. 'Indien de vakbonden sociaal overleg prioritair vinden, dan vragen wij hen met aandrang dat ze naar de volgende overlegvergadering komen op 22 oktober, dat ze de vergadering niet voortijdig verlaten, dat ze onze voorstellen ten gronde bespreken en dat we afspraken maken om de dialoog verder te zetten', klinkt het.

De directie van Makro kondigde begin september aan dat ze een 100 à 200 tijdelijke contracten niet zou vernieuwen. Daarnaast kwam er ook een reeks commerciële wijzigingen in de zes Makro-winkels (Deurne, Eke, Machelen, Sint-Pieters-Leeuw, Alleur en Lodelinsart), waaronder de invoering van zelfscankassa's.

Met de actie protesteren de bonden tegen het feit dat de directie geen 'echt' sociaal overleg wil opstarten over de besparingen binnen de groep. De directie is verbaasd over de staking en zet haar plannen door om de winkels concurrentieel te maken.'Het resultaat van de commerciële successen bij Makro wordt nog altijd overschaduwd door hoge structurele kosten', verklaart CEO Vincent Nolf. 'De kostenverlagende initiatieven opschorten zou dus onverantwoord zijn en de werkgelegenheid niet ten goede komen.' De directie 'gaat dus verder met haar plannen om de winkels concurrentieel te maken en het bedrijfsresultaat in een positieve zin te doen evolueren, terwijl er op termijn wordt teruggeplooid op arbeidsovereenkomsten van onbepaalde duur'.De directie zegt verschillende pogingen te hebben ondernomen voor sociaal overleg. Ze roept de bonden op om het overleg te voeren aan tafel en niet op straat. 'Indien de vakbonden sociaal overleg prioritair vinden, dan vragen wij hen met aandrang dat ze naar de volgende overlegvergadering komen op 22 oktober, dat ze de vergadering niet voortijdig verlaten, dat ze onze voorstellen ten gronde bespreken en dat we afspraken maken om de dialoog verder te zetten', klinkt het.De directie van Makro kondigde begin september aan dat ze een 100 à 200 tijdelijke contracten niet zou vernieuwen. Daarnaast kwam er ook een reeks commerciële wijzigingen in de zes Makro-winkels (Deurne, Eke, Machelen, Sint-Pieters-Leeuw, Alleur en Lodelinsart), waaronder de invoering van zelfscankassa's.