Er staat maandagochtend een stakingspost aan het sorteercentrum Brussel X. Ook in Luik en Charleroi is dat het geval. In de sorteercentra van Gent en Antwerpen is men normaal aan de slag.

De staking in de sorteercentra begon woensdagnacht. De staking is gericht tegen plannen van bpost om het zaterdagwerk in de gewone werkweek in te lassen, dus zonder extra toeslag op het loon. De directie wil zo de flexibiliteit en de competitiviteit in de concurrentiële pakjesmarkt opdrijven.

De plannen komen donderdag op tafel tijdens een paritair comité. De kans bestaat dat de stakingsacties blijven duren tot donderdag, aldus de ACV-secretaris. (Belga/NS)

Er staat maandagochtend een stakingspost aan het sorteercentrum Brussel X. Ook in Luik en Charleroi is dat het geval. In de sorteercentra van Gent en Antwerpen is men normaal aan de slag. De staking in de sorteercentra begon woensdagnacht. De staking is gericht tegen plannen van bpost om het zaterdagwerk in de gewone werkweek in te lassen, dus zonder extra toeslag op het loon. De directie wil zo de flexibiliteit en de competitiviteit in de concurrentiële pakjesmarkt opdrijven. De plannen komen donderdag op tafel tijdens een paritair comité. De kans bestaat dat de stakingsacties blijven duren tot donderdag, aldus de ACV-secretaris. (Belga/NS)