Arbeiders en bedienden legden maandag spontaan het werk neer na de aankondiging van de directie dat er 99 van de 418 jobs worden geschrapt. Kraft Foods wil enkele typisch Belgische chocoladeproducten in landen uit het Oostblok gaan produceren.

"De werknemers hebben nog niet genoeg tijd gehad om deze aankondiging te verwerken. Een voorstel om onmiddellijk het werk te hervatten zagen ze duidelijk niet zitten. Er is daarom beslist tot maandag te staken. Hierdoor zullen ook weekendploegen hun solidariteit met de actie kunnen betuigen", aldus vakbondssecretaris Christel Van de Gucht (ACV). Ook de blokkade van de fabriek wordt tot dan verder gezet.

Donderdag om 10 uur gaan de werknemers gratis chocoladeproducten uitdelen op de wekelijkse marktdag in Halle. "We willen hiermee de lokale bevolking vragen haar steun te betuigen aan onze syndicale strijd. Kraft Foods, het vroegere Côte d'Or, is zich hier op het einde van de jaren '80 komen vestigen en maakt deel uit van het leven in Halle", aldus Baudouin Ferrant (ABVV).

De onderhandelingen over dit collectief ontslag worden, ondanks aandringen van de directie om onmiddellijk aan tafel te gaan zitten, pas in september opgestart. "We willen die onderhandelingen voeren samen met alle werknemers en niet tijdens de zomer als maar de helft aanwezig is. We zullen er alles aan doen om de directie te bewegen die beslissing tot delokalisatie van de chocoladeproducten in te trekken", aldus Van de Gucht. (Belga)

Arbeiders en bedienden legden maandag spontaan het werk neer na de aankondiging van de directie dat er 99 van de 418 jobs worden geschrapt. Kraft Foods wil enkele typisch Belgische chocoladeproducten in landen uit het Oostblok gaan produceren. "De werknemers hebben nog niet genoeg tijd gehad om deze aankondiging te verwerken. Een voorstel om onmiddellijk het werk te hervatten zagen ze duidelijk niet zitten. Er is daarom beslist tot maandag te staken. Hierdoor zullen ook weekendploegen hun solidariteit met de actie kunnen betuigen", aldus vakbondssecretaris Christel Van de Gucht (ACV). Ook de blokkade van de fabriek wordt tot dan verder gezet. Donderdag om 10 uur gaan de werknemers gratis chocoladeproducten uitdelen op de wekelijkse marktdag in Halle. "We willen hiermee de lokale bevolking vragen haar steun te betuigen aan onze syndicale strijd. Kraft Foods, het vroegere Côte d'Or, is zich hier op het einde van de jaren '80 komen vestigen en maakt deel uit van het leven in Halle", aldus Baudouin Ferrant (ABVV). De onderhandelingen over dit collectief ontslag worden, ondanks aandringen van de directie om onmiddellijk aan tafel te gaan zitten, pas in september opgestart. "We willen die onderhandelingen voeren samen met alle werknemers en niet tijdens de zomer als maar de helft aanwezig is. We zullen er alles aan doen om de directie te bewegen die beslissing tot delokalisatie van de chocoladeproducten in te trekken", aldus Van de Gucht. (Belga)