Woensdagmorgen om 6 uur ging een 24 urenstaking van start bij AB InBev. Zowel arbeiders, bedienden als kaderleden namen deel aan de staking die ondersteund werd door de drie vakbonden. De bonden riepen de werknemers op het werk neer te leggen na mislukt overleg met de directie over onder meer werkzekerheid en inkomensgarantie. Er werd ook een correcte berekening van lonen en van de RSZ-aangifte geëist.

In de nacht van woensdag op donderdag werden de stakingsposten stopgezet. Bijgevolg werd het werk donderdagmorgen hervat, aldus de vakbondsman.

De bonden verwachten dat de directie met een kalendervoorstel komt. Een geplande vergadering vandaag/donderdag werd uitgesteld, liet de directie van AB InBev eerder al weten. Dat uitstel moet de sereniteit laten terugkeren, luidt het.

Woensdagmorgen om 6 uur ging een 24 urenstaking van start bij AB InBev. Zowel arbeiders, bedienden als kaderleden namen deel aan de staking die ondersteund werd door de drie vakbonden. De bonden riepen de werknemers op het werk neer te leggen na mislukt overleg met de directie over onder meer werkzekerheid en inkomensgarantie. Er werd ook een correcte berekening van lonen en van de RSZ-aangifte geëist. In de nacht van woensdag op donderdag werden de stakingsposten stopgezet. Bijgevolg werd het werk donderdagmorgen hervat, aldus de vakbondsman. De bonden verwachten dat de directie met een kalendervoorstel komt. Een geplande vergadering vandaag/donderdag werd uitgesteld, liet de directie van AB InBev eerder al weten. Dat uitstel moet de sereniteit laten terugkeren, luidt het.