Aanleiding van de spoorstaking is ongenoegen over de problematische vakantieregeling bij de treinbegeleiders. Op 27 juli staakte de OVS ook al naar aanleiding van het conflict over vakantiedagen. Bij de vorige staking, die ook op een zaterdag plaatsvond, reden uiteindelijk drie op de vijf treinen.

Dinsdag vond nog overleg plaats tussen de NMBS en de OVS, maar dat overleg bleef zonder resultaat. 'Ondanks een aantal zeer concrete toezeggingen die al eerder werden toegelicht, verkiest OVS echter opnieuw naar het stakingswapen te grijpen.

NMBS betreurt opnieuw de stakingsbereidheid bij de inafhankleijke spoorbond, 'in de eerste plaats voor haar reizigers, die voor de tweede keer in nog geen maand de dupe zijn van een stakingsactie van één spoorbond', klinkt het bij het spoorbedrijf.

De NMBS is van plan dit jaar 300 nieuwe treinbegeleiders aan te werven. Daarvan zijn er al meer dan 200 aangeworven, benadrukt de NMBS. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, werkt de NMBS op basis van het treinbegeleidingspersoneel dat aangeeft te zullen werken een gegarandeerde treindienst uit.

Aanleiding van de spoorstaking is ongenoegen over de problematische vakantieregeling bij de treinbegeleiders. Op 27 juli staakte de OVS ook al naar aanleiding van het conflict over vakantiedagen. Bij de vorige staking, die ook op een zaterdag plaatsvond, reden uiteindelijk drie op de vijf treinen. Dinsdag vond nog overleg plaats tussen de NMBS en de OVS, maar dat overleg bleef zonder resultaat. 'Ondanks een aantal zeer concrete toezeggingen die al eerder werden toegelicht, verkiest OVS echter opnieuw naar het stakingswapen te grijpen. NMBS betreurt opnieuw de stakingsbereidheid bij de inafhankleijke spoorbond, 'in de eerste plaats voor haar reizigers, die voor de tweede keer in nog geen maand de dupe zijn van een stakingsactie van één spoorbond', klinkt het bij het spoorbedrijf. De NMBS is van plan dit jaar 300 nieuwe treinbegeleiders aan te werven. Daarvan zijn er al meer dan 200 aangeworven, benadrukt de NMBS. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, werkt de NMBS op basis van het treinbegeleidingspersoneel dat aangeeft te zullen werken een gegarandeerde treindienst uit.