Door een staking van het treinbegeleidingspersoneel van de onafhankelijke spoorbond OVS zal het treinverkeer - zoals eerder al aangekondigd - zaterdag 27 juli (van 03.00 uur tot zondag 03.00 uur) verstoord zijn. Maar de NMBS meldt vrijdag in een persbericht dat ze een alternatieve dienstregeling heeft uitgewerkt, 'waardoor drie op de vijf treinen rijden. Daarbij is voorrang gegeven aan de treinen naar de kust en naar de festivals, de treinen waarop NMBS zaterdag de meeste reizigers verwacht', luidt het.

Van en naar de kust rijden zaterdag de meeste IC-treinen, ook het treinaanbod naar het festivalterrein van Tomorrowland en naar de Gentse Feesten wordt verzekerd. Tijdens de dag rijden alle S-treinen van en naar het station van Boom en ook de drie extra nachttreinen, die na elke festivaldag van Boom naar Antwerpen sporen, worden ingezet. Van en naar de kust rijden zaterdag de meeste IC-treinen. Het gaat om de treinen tussen Eupen en Oostende en de treinen tussen Genk en Blankenberge. Deze treinen stoppen in verschillende grote stations. Er is ook goed nieuws voor wie naar de Gentse Feesten wil, want deze treinen stoppen ook in Gent-Sint-Pieters.

Wie er een dag je op uit trekt, houdt er wel best rekening mee dat de meeste extra treinen naar de kust en andere toeristische bestemmingen die normaal tijdens de zomervakantie worden ingezet, zaterdag niet rijden. In een aantal kleinere stations zullen zaterdag door de staking amper of geen treinen stoppen. NMBS raadt haar reizigers dan ook aan hun reis zorgvuldig te plannen. Daarvoor kunnen ze gebruik maken van de online routeplanner van NMBS, waar de alternatieve treindienst sinds vrijdagochtend te zien is.

Door een staking van het treinbegeleidingspersoneel van de onafhankelijke spoorbond OVS zal het treinverkeer - zoals eerder al aangekondigd - zaterdag 27 juli (van 03.00 uur tot zondag 03.00 uur) verstoord zijn. Maar de NMBS meldt vrijdag in een persbericht dat ze een alternatieve dienstregeling heeft uitgewerkt, 'waardoor drie op de vijf treinen rijden. Daarbij is voorrang gegeven aan de treinen naar de kust en naar de festivals, de treinen waarop NMBS zaterdag de meeste reizigers verwacht', luidt het.Van en naar de kust rijden zaterdag de meeste IC-treinen, ook het treinaanbod naar het festivalterrein van Tomorrowland en naar de Gentse Feesten wordt verzekerd. Tijdens de dag rijden alle S-treinen van en naar het station van Boom en ook de drie extra nachttreinen, die na elke festivaldag van Boom naar Antwerpen sporen, worden ingezet. Van en naar de kust rijden zaterdag de meeste IC-treinen. Het gaat om de treinen tussen Eupen en Oostende en de treinen tussen Genk en Blankenberge. Deze treinen stoppen in verschillende grote stations. Er is ook goed nieuws voor wie naar de Gentse Feesten wil, want deze treinen stoppen ook in Gent-Sint-Pieters. Wie er een dag je op uit trekt, houdt er wel best rekening mee dat de meeste extra treinen naar de kust en andere toeristische bestemmingen die normaal tijdens de zomervakantie worden ingezet, zaterdag niet rijden. In een aantal kleinere stations zullen zaterdag door de staking amper of geen treinen stoppen. NMBS raadt haar reizigers dan ook aan hun reis zorgvuldig te plannen. Daarvoor kunnen ze gebruik maken van de online routeplanner van NMBS, waar de alternatieve treindienst sinds vrijdagochtend te zien is.