Het leeuwendeel van het jobverlies - 6.100 banen - is gepland in de stroom- en gasafdeling (Power and Gas Division). Binnen die afdeling zouden minstens twee Duitse vestigingen (Görlitz en Leipzig) de deuren sluiten. Het concern zegt dat het zoveel mogelijk mensen intern een andere functie wil aanbieden. Het heeft 3.200 vacatures.

Siemens is ook actief in ons land. Volgens de bedrijfswebsite stelt het concern in België en Luxemburg bijna 1.800 mensen tewerk, samen goed voor een omzet van zowat 1 miljard euro. Bij Siemens in België kon men niet onmiddellijk zeggen of de aankondiging ook gevolgen zou hebben in ons land.

Het leeuwendeel van het jobverlies - 6.100 banen - is gepland in de stroom- en gasafdeling (Power and Gas Division). Binnen die afdeling zouden minstens twee Duitse vestigingen (Görlitz en Leipzig) de deuren sluiten. Het concern zegt dat het zoveel mogelijk mensen intern een andere functie wil aanbieden. Het heeft 3.200 vacatures.Siemens is ook actief in ons land. Volgens de bedrijfswebsite stelt het concern in België en Luxemburg bijna 1.800 mensen tewerk, samen goed voor een omzet van zowat 1 miljard euro. Bij Siemens in België kon men niet onmiddellijk zeggen of de aankondiging ook gevolgen zou hebben in ons land.