Ryanair schrapt vrijdag 190 vluchten als gevolg van een aangekondigde staking in verschillende landen, waaronder België. Alle getroffen klanten hebben e-mails en sms-berichten ontvangen, meldt de Ierse luchtvaartmaatschappij.

Volgens Ryanair gaat het om 8 procent van zijn vluchten op vrijdag. De maatschappij spreekt - net als bij de vorige stakingsacties - opnieuw van een 'onnodige' staking door 'een kleine minderheid van het cabinepersoneel in Spanje, België, Nederland, Portugal, Italië en Duitsland'.

De directie van Ryanair zegt dat vooruitgang is geboekt in de onderhandelingen met de vakbonden. Zo werden er overeenkomsten gesloten in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Duitsland, zegt ze.

"Ryanair heeft in de voorbije twee weken de pilotenvakbonden in België, Nederland, Spanje, Portugal en Duitsland aangeschreven om hen uit te nodigen om te onderhandelen over gelijkaardige akkoorden als dat met (vakbond) Forsa in Ierland, voor zowel piloten als cabinepersoneel", luidt het.

Ryanair schrapt vrijdag 190 vluchten als gevolg van een aangekondigde staking in verschillende landen, waaronder België. Alle getroffen klanten hebben e-mails en sms-berichten ontvangen, meldt de Ierse luchtvaartmaatschappij. Volgens Ryanair gaat het om 8 procent van zijn vluchten op vrijdag. De maatschappij spreekt - net als bij de vorige stakingsacties - opnieuw van een 'onnodige' staking door 'een kleine minderheid van het cabinepersoneel in Spanje, België, Nederland, Portugal, Italië en Duitsland'. De directie van Ryanair zegt dat vooruitgang is geboekt in de onderhandelingen met de vakbonden. Zo werden er overeenkomsten gesloten in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Duitsland, zegt ze. "Ryanair heeft in de voorbije twee weken de pilotenvakbonden in België, Nederland, Spanje, Portugal en Duitsland aangeschreven om hen uit te nodigen om te onderhandelen over gelijkaardige akkoorden als dat met (vakbond) Forsa in Ierland, voor zowel piloten als cabinepersoneel", luidt het.