De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair zal vanaf 1 november 2016 winter vanuit België vliegen naar acht nieuwe bestemmingen.

De vier nieuwe bestemmingen vanuit Charleroi worden: Toulouse, Sofia, Timisoara en Verona. Vanuit Brussel zal Ryanair vliegen naar Hamburg, Madrid, Malta en Milaan Malpensa. Bovendien zal de lagekostenmaatschappij niet enkel meer in de zomer naar Biarritz (vanuit Charleroi) en Bratislava (vanuit Zaventem) vliegen, maar ook in de winter. Voorts komen er meer vluchten naar Boekarest (Charleroi), Malaga, Rome, Alicante en Valencia (Zaventem).

8,5 miljoen passagiers per jaar, 750 extra jobs

De lagekostenmaatschappij rekent erop dat ze vanuit België 8,5 miljoen passagiers per jaar zal vervoeren, wat overeenstemt met een toename met 1 miljoen in vergelijking met het huidige jaarlijkse aantal passagiers.

Behalve een forse toename van passagiers rekent Ryan er ook op dat de extra vluchten 750 bijkomende jobs opleveren op de twee luchthavens.

De volgende winter zal Ryanair in totaal 78 bestemmingen aanbieden vanuit België. CEO Michael O'Leary verklaarde op de persconferentie in Brussel dat de terreuraanslagen in Parijs en de nasleep daarvan in Brussel geen impact hadden op de passagiersaantallen in ons land. "We anticipeerden door onze prijzen te verlagen. Dat hebben we tot nu toe altijd gedaan na terreuraanslagen, zoals die van 9/11." (Belga/BO)

De Ierse lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair zal vanaf 1 november 2016 winter vanuit België vliegen naar acht nieuwe bestemmingen. De vier nieuwe bestemmingen vanuit Charleroi worden: Toulouse, Sofia, Timisoara en Verona. Vanuit Brussel zal Ryanair vliegen naar Hamburg, Madrid, Malta en Milaan Malpensa. Bovendien zal de lagekostenmaatschappij niet enkel meer in de zomer naar Biarritz (vanuit Charleroi) en Bratislava (vanuit Zaventem) vliegen, maar ook in de winter. Voorts komen er meer vluchten naar Boekarest (Charleroi), Malaga, Rome, Alicante en Valencia (Zaventem). De lagekostenmaatschappij rekent erop dat ze vanuit België 8,5 miljoen passagiers per jaar zal vervoeren, wat overeenstemt met een toename met 1 miljoen in vergelijking met het huidige jaarlijkse aantal passagiers. Behalve een forse toename van passagiers rekent Ryan er ook op dat de extra vluchten 750 bijkomende jobs opleveren op de twee luchthavens. De volgende winter zal Ryanair in totaal 78 bestemmingen aanbieden vanuit België. CEO Michael O'Leary verklaarde op de persconferentie in Brussel dat de terreuraanslagen in Parijs en de nasleep daarvan in Brussel geen impact hadden op de passagiersaantallen in ons land. "We anticipeerden door onze prijzen te verlagen. Dat hebben we tot nu toe altijd gedaan na terreuraanslagen, zoals die van 9/11." (Belga/BO)