Ryanair waarschuwt dat de winst dit jaar de verwachtingen mogelijk niet zal halen. Europa's grootste lowcostmaatschappij merkt een daling in het aantal boekingen en heeft ook af te rekenenen met toenemende prijsconcurrentie.

Beleggers reageren verbouwereerd op het nieuws: het aandeel van Ryanair zakte na de bekendmaking maar liefst 14 procent op de beurs van Dublin.

Minder vraag

Ryanair mikt over het gehele gebroken boekjaar, dat eindigt in maart, op een winst na belastingen van 570 tot 600 miljoen euro. Het bedrijf van topman Michael O'Leary zegt nu echter te vrezen dat die winst aan de onderkant van die verwachting zal uitkomen, of zelfs lager zal uitvallen.

De Ierse maatschappij merkte naar eigen zeggen in de afgelopen weken een lagere vraag naar vliegtickets. Volgens O'Leary lijdt Ryanair ook onder de economische malaise en een toenemende prijsconcurrentie.

Vanaf 14,99 euro

Voorts verwacht Ryanair minder passagiers dit boekjaar: 81 miljoen in plaats van 81,5 miljoen. Het bedrijf beslist immers om deze winter de capaciteit af te bouwen. Vorig boekjaar klokte Ryanair af op 75 miljoen passagiers.

O'Leary kondigde nog aan dat het dit najaar tickets vanaf 14,99 euro enkel zal aanbieden voor 1.000 vluchten, 600 meer dan tijdens de zomervakantie.

Ryanair waarschuwt dat de winst dit jaar de verwachtingen mogelijk niet zal halen. Europa's grootste lowcostmaatschappij merkt een daling in het aantal boekingen en heeft ook af te rekenenen met toenemende prijsconcurrentie. Beleggers reageren verbouwereerd op het nieuws: het aandeel van Ryanair zakte na de bekendmaking maar liefst 14 procent op de beurs van Dublin. Minder vraag Ryanair mikt over het gehele gebroken boekjaar, dat eindigt in maart, op een winst na belastingen van 570 tot 600 miljoen euro. Het bedrijf van topman Michael O'Leary zegt nu echter te vrezen dat die winst aan de onderkant van die verwachting zal uitkomen, of zelfs lager zal uitvallen. De Ierse maatschappij merkte naar eigen zeggen in de afgelopen weken een lagere vraag naar vliegtickets. Volgens O'Leary lijdt Ryanair ook onder de economische malaise en een toenemende prijsconcurrentie. Vanaf 14,99 euro Voorts verwacht Ryanair minder passagiers dit boekjaar: 81 miljoen in plaats van 81,5 miljoen. Het bedrijf beslist immers om deze winter de capaciteit af te bouwen. Vorig boekjaar klokte Ryanair af op 75 miljoen passagiers. O'Leary kondigde nog aan dat het dit najaar tickets vanaf 14,99 euro enkel zal aanbieden voor 1.000 vluchten, 600 meer dan tijdens de zomervakantie.