De Duitse krant Handelsblatt maakte een berekening op basis van een ranglijst met de 500 grootste beursgenoteerde industrie-, handels- en dienstverleningsondernemingen. Uit het resultaat van die berekening blijkt dat de grootste concerns in totaal 26 procent minder verdienden dan in 2008.

De Russische beursgenoteerde concerns kwamen de crisis het best door. Terwijl het Russische bbp (bruto binnelands product) met 7,9 procent - en dubbel zo sterk als in de eurozone -daalde, wisten de bedrijven een aanzienlijke marge van gemiddeld 13,7 procent te halen, of 2 procentpunten meer dan in 2008.

Kostendalingen, de laagste lonen in Europa en voldoende grondstoffen dreven de Russische ondernemingen naar de top in Europa. Gazprom, Surgutneftegaz, Rushydro en Transneft haalden een nettomarge van meer dan 25 procent.

De Duitse krant Handelsblatt maakte een berekening op basis van een ranglijst met de 500 grootste beursgenoteerde industrie-, handels- en dienstverleningsondernemingen. Uit het resultaat van die berekening blijkt dat de grootste concerns in totaal 26 procent minder verdienden dan in 2008. De Russische beursgenoteerde concerns kwamen de crisis het best door. Terwijl het Russische bbp (bruto binnelands product) met 7,9 procent - en dubbel zo sterk als in de eurozone -daalde, wisten de bedrijven een aanzienlijke marge van gemiddeld 13,7 procent te halen, of 2 procentpunten meer dan in 2008. Kostendalingen, de laagste lonen in Europa en voldoende grondstoffen dreven de Russische ondernemingen naar de top in Europa. Gazprom, Surgutneftegaz, Rushydro en Transneft haalden een nettomarge van meer dan 25 procent.