De banenreductie komt bovenop de eerdere aankondiging van eenj ontslagronde van 600 banen.

De lage olieprijs zet de maritieme divisie van Rolls-Royce onder druk. Circa 60 procent van de klandizie van het bedrijf komt van bedrijven gerelateerd aan de olie- en gasindustrie.

Door de prijsval van olie worden veel bestellingen geannuleerd. Bij de divisie werken nu in totaal 5.800 mensen.

Rolls-Royce verwacht met de aangekondigde reorganisaties vanaf volgend jaar 40 miljoen pond (54,2 miljoen euro) op jaarbasis te besparen.

De kosten voor de reorganisatie komen uit op 30 miljoen pond en zullen dit jaar en volgend jaar worden geboekt. (Belga/BO)

De banenreductie komt bovenop de eerdere aankondiging van eenj ontslagronde van 600 banen.De lage olieprijs zet de maritieme divisie van Rolls-Royce onder druk. Circa 60 procent van de klandizie van het bedrijf komt van bedrijven gerelateerd aan de olie- en gasindustrie. Door de prijsval van olie worden veel bestellingen geannuleerd. Bij de divisie werken nu in totaal 5.800 mensen. Rolls-Royce verwacht met de aangekondigde reorganisaties vanaf volgend jaar 40 miljoen pond (54,2 miljoen euro) op jaarbasis te besparen. De kosten voor de reorganisatie komen uit op 30 miljoen pond en zullen dit jaar en volgend jaar worden geboekt. (Belga/BO)