"Ik denk dat we er samen kunnen uitkomen", aldus Franz. "Ik ben weer optimistisch." Hij benadrukte dat de bedrijfsdirectie in alle ernst een voorstel heeft onderzocht dat mogelijk een oplossing biedt voor de Antwerpse fabriek. Details wilde Franz niet kwijt. Als de Antwerpse vakbonden akkoord gaan, kunnen de onderhandelingen starten.

Mogelijk zou de productie op een lager niveau toch behouden blijven met de hulp van investeerders, waarbij Opel een minderheidsbelang in de fabriek zou behouden. Daarbij wordt gedacht aan een cabrio of een Astra-model voor export naar Oost-Europa.

Als er voor de Antwerpse fabriek een oplossing kan worden gevonden, komt mogelijk ook een akkoord in zicht over een werknemersbijdrage aan de doorstart van de autobouwer.

In een reactie bevestigde Rudi Kennes van het ABVV dat er in het Duitse Rüsselsheim dinsdag overleg op de agenda staat met onder meer de Antwerpse vakbonden. Kennes benadrukt dat hij het voorstel nog niet kent, maar vindt het positief dat topman Nick Reilly "beweegt". Hij vermoedt dat het plan mogelijk dinsdag wordt voorgelegd tijdens een overleg waarop de Antwerpse en Poolse vakbonden zijn uitgenodigd, net als vertegenwoordigers van de fabriek in Bochum.

"Ik denk dat we er samen kunnen uitkomen", aldus Franz. "Ik ben weer optimistisch." Hij benadrukte dat de bedrijfsdirectie in alle ernst een voorstel heeft onderzocht dat mogelijk een oplossing biedt voor de Antwerpse fabriek. Details wilde Franz niet kwijt. Als de Antwerpse vakbonden akkoord gaan, kunnen de onderhandelingen starten. Mogelijk zou de productie op een lager niveau toch behouden blijven met de hulp van investeerders, waarbij Opel een minderheidsbelang in de fabriek zou behouden. Daarbij wordt gedacht aan een cabrio of een Astra-model voor export naar Oost-Europa. Als er voor de Antwerpse fabriek een oplossing kan worden gevonden, komt mogelijk ook een akkoord in zicht over een werknemersbijdrage aan de doorstart van de autobouwer.In een reactie bevestigde Rudi Kennes van het ABVV dat er in het Duitse Rüsselsheim dinsdag overleg op de agenda staat met onder meer de Antwerpse vakbonden. Kennes benadrukt dat hij het voorstel nog niet kent, maar vindt het positief dat topman Nick Reilly "beweegt". Hij vermoedt dat het plan mogelijk dinsdag wordt voorgelegd tijdens een overleg waarop de Antwerpse en Poolse vakbonden zijn uitgenodigd, net als vertegenwoordigers van de fabriek in Bochum.