In het persbericht luidt het dat de positieve omzettrend van het eerste kwartaal doorzet. Door de opheffing van coronamaatregelen in steeds meer landen neemt de vraag naar onder meer matrassen toe. Recticel kampt wel met een krappe aanvoer van grondstoffen en hogere grondstofprijzen, maar het bedrijf zegt die te kunnen doorrekenen aan de klant. Die situatie zou niet voor de winter normaliseren, verwacht Recticel.

De hogere winstprognose komt er op een moment dat het Wetterse bedrijf het voorwerp uitmaakt van een overnamebod door de Oostenrijkse plasticfabrikant Greiner.

Woensdag raakte via een persbericht ook bekend dat de raad van bestuur van Recticel ermee heeft ingestemd om volgende week maandag in Brussel een ontmoeting te hebben met Greiner. 'Doel van de bijeenkomst is om meer duidelijkheid te krijgen over haar voorgenomen voorwaardelijke vrijwillige openbare overnamebod', meldt Recticel in een persbericht. Na afloop van die ontmoeting zal de raad van bestuur zijn visie geven op de voorgenomen transactie, klinkt het.

Volgens enkele kranten, zoals De Tijd en De Standaard, rijst er verzet tegen het overnamebod en wordt er gehoopt op een 'witte ridder'. Kleine aandeelhouders van Recticel hebben naar verluidt al contact opgenomen met het advieskantoor Deminor.

Het aandeel van Recticel stond woensdagochtend op Euronext Brussel zo'n 4 procent hoger, terwijl de meeste andere aandelen in het rood noteerden. Omstreeks 13u30 noteert het Recticel-aandeel nog bijna 5 procent hoger tot 14,70 euro.

In het persbericht luidt het dat de positieve omzettrend van het eerste kwartaal doorzet. Door de opheffing van coronamaatregelen in steeds meer landen neemt de vraag naar onder meer matrassen toe. Recticel kampt wel met een krappe aanvoer van grondstoffen en hogere grondstofprijzen, maar het bedrijf zegt die te kunnen doorrekenen aan de klant. Die situatie zou niet voor de winter normaliseren, verwacht Recticel. De hogere winstprognose komt er op een moment dat het Wetterse bedrijf het voorwerp uitmaakt van een overnamebod door de Oostenrijkse plasticfabrikant Greiner. Woensdag raakte via een persbericht ook bekend dat de raad van bestuur van Recticel ermee heeft ingestemd om volgende week maandag in Brussel een ontmoeting te hebben met Greiner. 'Doel van de bijeenkomst is om meer duidelijkheid te krijgen over haar voorgenomen voorwaardelijke vrijwillige openbare overnamebod', meldt Recticel in een persbericht. Na afloop van die ontmoeting zal de raad van bestuur zijn visie geven op de voorgenomen transactie, klinkt het.Volgens enkele kranten, zoals De Tijd en De Standaard, rijst er verzet tegen het overnamebod en wordt er gehoopt op een 'witte ridder'. Kleine aandeelhouders van Recticel hebben naar verluidt al contact opgenomen met het advieskantoor Deminor.Het aandeel van Recticel stond woensdagochtend op Euronext Brussel zo'n 4 procent hoger, terwijl de meeste andere aandelen in het rood noteerden. Omstreeks 13u30 noteert het Recticel-aandeel nog bijna 5 procent hoger tot 14,70 euro.