Weefmachinefabrikant Picanol in Ieper zal vanaf maandag stap voor stap bepaalde activiteiten 'voorzichtig' heropstarten, meldt het bedrijf vrijdag in een persbericht. Door de cyberaanval van begin deze week lag de fabriek volledig stil. Ook dit weekend is er geen productie.

Wat de gedeeltelijke heropstart betekent voor de circa 1.500 arbeiders en bedienden is nog niet duidelijk, aldus de directie. Die werknemers zijn sinds de cyberaanval economische werkloos wegens overmacht. Het bedrijf houdt er rekening mee dat het nog een tijd kan duren vooraleer de volledige productieactiviteiten opnieuw operationeel zullen zijn.

De weefmachinefabrikant kan op dit moment overigens nog niet inschatten hoe zwaar de financiële impact van de cyberaanval zal wegen.

De handel in het Picanol-aandeel blijft voorlopig opgeschort op Euronext Brussel.

Weefmachinefabrikant Picanol in Ieper zal vanaf maandag stap voor stap bepaalde activiteiten 'voorzichtig' heropstarten, meldt het bedrijf vrijdag in een persbericht. Door de cyberaanval van begin deze week lag de fabriek volledig stil. Ook dit weekend is er geen productie. Wat de gedeeltelijke heropstart betekent voor de circa 1.500 arbeiders en bedienden is nog niet duidelijk, aldus de directie. Die werknemers zijn sinds de cyberaanval economische werkloos wegens overmacht. Het bedrijf houdt er rekening mee dat het nog een tijd kan duren vooraleer de volledige productieactiviteiten opnieuw operationeel zullen zijn. De weefmachinefabrikant kan op dit moment overigens nog niet inschatten hoe zwaar de financiële impact van de cyberaanval zal wegen.De handel in het Picanol-aandeel blijft voorlopig opgeschort op Euronext Brussel.