Philips heeft zijn deel van het merkrecht op Senseo verkocht aan het Amerikaanse Sara Lee voor 170 miljoen euro.

Philips en Sara Lee bezaten beiden 50 procent van de rechten op de naam Senseo. De twee bedrijven gaan nu een langdurige samenwerkingsovereenkomst aan, tot 2020. Philips blijft de apparaten maken en ontwikkelen. "We blijven erin investeren", aldus een woordvoerder. "Voor de consument verandert er niks."

Sara Lee en Philips werken al sinds 2001 samen in het kader van Senseo. De Amerikanen produceren de koffiepads, terwijl Philips het design, de productie en de distributie van het apparaat voor zijn rekening neemt. Sinds de lancering in 2001 zijn er 33 miljoen Senseo-apparaten verkocht. (Belga/KVDA)

Philips heeft zijn deel van het merkrecht op Senseo verkocht aan het Amerikaanse Sara Lee voor 170 miljoen euro. Philips en Sara Lee bezaten beiden 50 procent van de rechten op de naam Senseo. De twee bedrijven gaan nu een langdurige samenwerkingsovereenkomst aan, tot 2020. Philips blijft de apparaten maken en ontwikkelen. "We blijven erin investeren", aldus een woordvoerder. "Voor de consument verandert er niks." Sara Lee en Philips werken al sinds 2001 samen in het kader van Senseo. De Amerikanen produceren de koffiepads, terwijl Philips het design, de productie en de distributie van het apparaat voor zijn rekening neemt. Sinds de lancering in 2001 zijn er 33 miljoen Senseo-apparaten verkocht. (Belga/KVDA)