De nieuwe vennootschap komt voor 57 procent in handen van de aandeelhouders van Pfizer en voor 43 procent in handen van Mylan. De fusie gebeurt met een aandelenruil.

Het bedrijf, met een omzet van 19 à 20 miljard dollar, komt onder leiding van Robert Coury, huidig voorzitter van de raad van bestuur van Mylan. De CEO wordt Michael Goettler, die momenteel de voorschriftvrije divisie bij Pfizer leidt. Heather Bresch, huidig algemeen directeur van Mylan, en haar financieel directeur Ken Parks, zullen de groep verlaten.

De transactie zou midden volgend jaar moeten afgerond zijn. Door samen te smelten, verwacht men ook synergieën te kunnen realiseren van ongeveer 1 miljard dollar per jaar tegen 2023.

De nieuwe vennootschap komt voor 57 procent in handen van de aandeelhouders van Pfizer en voor 43 procent in handen van Mylan. De fusie gebeurt met een aandelenruil.Het bedrijf, met een omzet van 19 à 20 miljard dollar, komt onder leiding van Robert Coury, huidig voorzitter van de raad van bestuur van Mylan. De CEO wordt Michael Goettler, die momenteel de voorschriftvrije divisie bij Pfizer leidt. Heather Bresch, huidig algemeen directeur van Mylan, en haar financieel directeur Ken Parks, zullen de groep verlaten.De transactie zou midden volgend jaar moeten afgerond zijn. Door samen te smelten, verwacht men ook synergieën te kunnen realiseren van ongeveer 1 miljard dollar per jaar tegen 2023.