Het belangrijkste luik van de investering wordt de bouw van een
'Flexible Cartridge Center', waar een nieuw type van spuiten met twee kamers zal worden gemaakt, luidt het.

Volgens Julien Deneve, directeur van de Puurse vestiging van Pfizer, zijn er wereldwijd maar enkele installaties die de productie van dergelijke spuiten aankunnen. "Met deze innoverende technologie kunnen we in onze fabriek in Puurs nagenoeg het volledige gamma aan steriele geneesmiddelen produceren, waaronder ook enkele vaccins", verduidelijkt hij.

Voorts wordt ook de ontwikkeling voorzien van een proeffabriek
die zich toespitst op steriele geneesmiddelen en vaccins. Het zou
gaan om relatief bescheiden volumes van een zevental nieuwe
geneesmiddelen die wereldwijd nog worden uitgetest in zogenaamde klinische fase III studies.

Het is de bedoeling dat vanaf het ogenblik dat beide projecten op kruissnelheid komen, een honderdtal nieuwe banen kan worden gecreëerd. In Zaventem komt er een nieuwe onderzoekseenheid voor diergeneeskunde. Bovendien worden de activiteiten van het onderzoekscentrum voor diergeneeskunde in het Britse Sandwich integraal overgebracht naar Zaventem. Die verhuis brengt 70 nieuw aan te werven hoog opgeleide onderzoekers met zich mee.

Vlaams minister-president Kris Peeters noemt de geneesmiddelenindustrie één van de kroonjuwelen van Vlaanderen. "Als wij erin slagen om tegen 2020 tot de top van de Europese regio's te behoren, dan zal deze industrie daar ongetwijfeld een zeer belangrijke en onmisbare bijdrage toe geleverd hebben," verklaarde hij woensdag.

Het belangrijkste luik van de investering wordt de bouw van een 'Flexible Cartridge Center', waar een nieuw type van spuiten met twee kamers zal worden gemaakt, luidt het.Volgens Julien Deneve, directeur van de Puurse vestiging van Pfizer, zijn er wereldwijd maar enkele installaties die de productie van dergelijke spuiten aankunnen. "Met deze innoverende technologie kunnen we in onze fabriek in Puurs nagenoeg het volledige gamma aan steriele geneesmiddelen produceren, waaronder ook enkele vaccins", verduidelijkt hij.Voorts wordt ook de ontwikkeling voorzien van een proeffabriek die zich toespitst op steriele geneesmiddelen en vaccins. Het zou gaan om relatief bescheiden volumes van een zevental nieuwe geneesmiddelen die wereldwijd nog worden uitgetest in zogenaamde klinische fase III studies. Het is de bedoeling dat vanaf het ogenblik dat beide projecten op kruissnelheid komen, een honderdtal nieuwe banen kan worden gecreëerd. In Zaventem komt er een nieuwe onderzoekseenheid voor diergeneeskunde. Bovendien worden de activiteiten van het onderzoekscentrum voor diergeneeskunde in het Britse Sandwich integraal overgebracht naar Zaventem. Die verhuis brengt 70 nieuw aan te werven hoog opgeleide onderzoekers met zich mee. Vlaams minister-president Kris Peeters noemt de geneesmiddelenindustrie één van de kroonjuwelen van Vlaanderen. "Als wij erin slagen om tegen 2020 tot de top van de Europese regio's te behoren, dan zal deze industrie daar ongetwijfeld een zeer belangrijke en onmisbare bijdrage toe geleverd hebben," verklaarde hij woensdag.