De vakbonden zullen vanaf vrijdag toelichten waarom zij het geen goed plan vinden en aansluitend een stemming organiseren over het voorstel. Dat zegt Gijs Laureys van LBC-NVK namens het gemeenschappelijk vakbondsfront aan Belga.

Bij Janssen Pharmaceutica zijn de onderhandelingen over een sociaal plan op 16 maart afgesprongen. De vakbonden konden zich niet vinden in een ultiem voorstel van de directie, die vervolgens besliste het eenzijdig voor te leggen aan het personeel. Dat gebeurt maandag en dinsdag. Het bedrijf wil inhoudelijk niets kwijt over het voorstel, zegt Lieve Deconinck van Janssen Pharmaceutica.

De vakbonden geven het personeel op hun beurt vanaf vrijdag toelichting en organiseren tegelijk een stemming over het voorstel, zegt Laureys. De vakbonden zeggen dat het gedwongen ontslagen inhoudt van 2010 tot 2013 en dat de directie wil aanduiden wie vertrekt. "Wij gaan absoluut niet akkoord met dit voorstel en we zullen aan het personeel ook uitleggen waarom we oproepen nee te stemmen", zegt Laureys.

De laatste infosessie en stemming is volgende week dinsdag gepland. Voor dinsdagavond verwachten de vakbonden dan ook geen resultaten. Andere vakbondsacties zijn niet gepland.

Bij Janssen Pharmaceutica is een collectief ontslag aangekondigd voor 482 vaste jobs over een periode van maximum vier jaar. Het bedrijf stelt 4.077 vaste personeelsleden tewerk.

De vakbonden zullen vanaf vrijdag toelichten waarom zij het geen goed plan vinden en aansluitend een stemming organiseren over het voorstel. Dat zegt Gijs Laureys van LBC-NVK namens het gemeenschappelijk vakbondsfront aan Belga. Bij Janssen Pharmaceutica zijn de onderhandelingen over een sociaal plan op 16 maart afgesprongen. De vakbonden konden zich niet vinden in een ultiem voorstel van de directie, die vervolgens besliste het eenzijdig voor te leggen aan het personeel. Dat gebeurt maandag en dinsdag. Het bedrijf wil inhoudelijk niets kwijt over het voorstel, zegt Lieve Deconinck van Janssen Pharmaceutica. De vakbonden geven het personeel op hun beurt vanaf vrijdag toelichting en organiseren tegelijk een stemming over het voorstel, zegt Laureys. De vakbonden zeggen dat het gedwongen ontslagen inhoudt van 2010 tot 2013 en dat de directie wil aanduiden wie vertrekt. "Wij gaan absoluut niet akkoord met dit voorstel en we zullen aan het personeel ook uitleggen waarom we oproepen nee te stemmen", zegt Laureys. De laatste infosessie en stemming is volgende week dinsdag gepland. Voor dinsdagavond verwachten de vakbonden dan ook geen resultaten. Andere vakbondsacties zijn niet gepland. Bij Janssen Pharmaceutica is een collectief ontslag aangekondigd voor 482 vaste jobs over een periode van maximum vier jaar. Het bedrijf stelt 4.077 vaste personeelsleden tewerk.