De familie Verdonck liet in 2008 ook een Panamese stichting oprichten door het kantoor Mossack Fonseca. Dat alles blijkt uit de Panama Papers waarin Knack inzage verwierf.

Clemaco mag al jarenlang tal van contracten sluiten met het Belgische leger, onder andere voor het onderhoud van mijnenjagers, de installatie van noodgeneratoren en de levering van 116 mijndetectors. Het was een publiek gegeven dat Clemaco leidde naar Luxemburg, maar de Panamese bovenstructuur was niet bekend.

Minister van Defensie Steven Vandeput was evenmin op de hoogte van de Panamese connectie. Maar hij benadrukt dat een overheidscontract alleen verbroken kan worden als het betrokken bedrijf definitief veroordeeld is voor fraude. De familie Verdonck geeft geen commentaar.

(Belga/RR)

De familie Verdonck liet in 2008 ook een Panamese stichting oprichten door het kantoor Mossack Fonseca. Dat alles blijkt uit de Panama Papers waarin Knack inzage verwierf.Clemaco mag al jarenlang tal van contracten sluiten met het Belgische leger, onder andere voor het onderhoud van mijnenjagers, de installatie van noodgeneratoren en de levering van 116 mijndetectors. Het was een publiek gegeven dat Clemaco leidde naar Luxemburg, maar de Panamese bovenstructuur was niet bekend. Minister van Defensie Steven Vandeput was evenmin op de hoogte van de Panamese connectie. Maar hij benadrukt dat een overheidscontract alleen verbroken kan worden als het betrokken bedrijf definitief veroordeeld is voor fraude. De familie Verdonck geeft geen commentaar.(Belga/RR)