Carlos werd vorige week al de wacht aangezegd door Nissan, nadat hij in Japan werd opgepakt op verdenking van belastingfraude. Ook bestuurder Greg Kelly werd door Nissan ontslagen.

De Japanse justitie verdenkt Ghosn en Kelly er onder meer van dat ze de omvang van de inkomsten van Ghosn hebben willen verdoezelen. De inkomsten van de Ghosn bedroegen sinds 2010 naar schatting 77 miljoen euro. Volgens het bedrijf Nissan is er nog meer gesjoemeld door de twee verdachten.

Carlos Ghosn heeft afgelopen weekend alle beschuldigingen aan zijn adres proberen te weerleggen. Ghosn heeft volgens de Japanse publieke omroep NHK gezegd dat hij niet de bedoeling heeft gehad de omvang van aan hem uitgekeerde vergoedingen te verhullen.

De raad van bestuur van Mitsubishi, dat deel uitmaakt van de Frans-Japanse auto-alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi, zegt maandag dat het 'moeilijk' is om Ghosn als voorzitter aan boord te houden. De Japanse autobouwer had vorige week kort na de arrestatie van Ghosn overigens al laten verstaan dat het voorstel om de voorzitter van de raad van bestuur te ontslaan al op tafel lag.

CEO Osamu Masuko zal de rol van voorzitter opnemen.

Carlos werd vorige week al de wacht aangezegd door Nissan, nadat hij in Japan werd opgepakt op verdenking van belastingfraude. Ook bestuurder Greg Kelly werd door Nissan ontslagen. De Japanse justitie verdenkt Ghosn en Kelly er onder meer van dat ze de omvang van de inkomsten van Ghosn hebben willen verdoezelen. De inkomsten van de Ghosn bedroegen sinds 2010 naar schatting 77 miljoen euro. Volgens het bedrijf Nissan is er nog meer gesjoemeld door de twee verdachten. Carlos Ghosn heeft afgelopen weekend alle beschuldigingen aan zijn adres proberen te weerleggen. Ghosn heeft volgens de Japanse publieke omroep NHK gezegd dat hij niet de bedoeling heeft gehad de omvang van aan hem uitgekeerde vergoedingen te verhullen.De raad van bestuur van Mitsubishi, dat deel uitmaakt van de Frans-Japanse auto-alliantie Renault-Nissan-Mitsubishi, zegt maandag dat het 'moeilijk' is om Ghosn als voorzitter aan boord te houden. De Japanse autobouwer had vorige week kort na de arrestatie van Ghosn overigens al laten verstaan dat het voorstel om de voorzitter van de raad van bestuur te ontslaan al op tafel lag.CEO Osamu Masuko zal de rol van voorzitter opnemen.