Vanaf morgen/dinsdag komen er stiptheidsacties op de luchthaven. Die kunnen mogelijk tot vertragingen leiden. Dat melden de vakbonden maandagavond.

Directie en vakbonden trachtten maandag een oplossing te vinden voor de onderbemanning bij de bagageafhandelaar. De bediendenvakbonden ACV Plus, ACLVB en BBTK melden maandagavond in een gezamenlijke mededeling dat de onderhandelingen om 20 uur afgesprongen waren. 'De directie kon geen concrete voorstellen op tafel leggen', zegt Hans Elsen van ACV Plus.

De eisen gaan vooral over het tekort aan personeel en dit in alle geledingen van het bedrijf. 'Deze onderbemanning dreigt de veiligheid van de passagiers en de gezondheid van de werknemers in het gedrang te brengen.'

Om de passagiers zo min mogelijk te treffen, vinden er vanaf dinsdag stiptheidsacties plaats. De stiptheidsacties starten om 8 uur en duren tot 9 uur. Verder hebben de vakbonden beslist om de discussies te stoppen en een beroep te doen op een bemiddelaar van het ministerie.

Vanaf morgen/dinsdag komen er stiptheidsacties op de luchthaven. Die kunnen mogelijk tot vertragingen leiden. Dat melden de vakbonden maandagavond.Directie en vakbonden trachtten maandag een oplossing te vinden voor de onderbemanning bij de bagageafhandelaar. De bediendenvakbonden ACV Plus, ACLVB en BBTK melden maandagavond in een gezamenlijke mededeling dat de onderhandelingen om 20 uur afgesprongen waren. 'De directie kon geen concrete voorstellen op tafel leggen', zegt Hans Elsen van ACV Plus. De eisen gaan vooral over het tekort aan personeel en dit in alle geledingen van het bedrijf. 'Deze onderbemanning dreigt de veiligheid van de passagiers en de gezondheid van de werknemers in het gedrang te brengen.' Om de passagiers zo min mogelijk te treffen, vinden er vanaf dinsdag stiptheidsacties plaats. De stiptheidsacties starten om 8 uur en duren tot 9 uur. Verder hebben de vakbonden beslist om de discussies te stoppen en een beroep te doen op een bemiddelaar van het ministerie.