Voor de nationale betoging van volgende week, die plaatsvindt op dinsdag 24 mei, worden acht extra treinen ingelegd : zes vanuit Wallonië en twee vanuit Vlaanderen. De bonden voeren die dag actie tegen het regeringsbeleid.

"Bij het inschakelen van extra treinen baseren we ons op de vraag", verduidelijkt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. Vanuit Luik en Charleroi zullen telkens twee extra treinen rijden bovenop het bestaande aanbod. Daarnaast zijn er nog extra ritten vanuit La Louvière, Moeskroen, Antwerpen en Oostende.

De speciale vakbondstickets kosten 12 of 14 euro heen en terug, afhankelijk van de afstand. Iedereen kan de tickets aankopen aan de NMBS-loketten, maar de koper moet wel een speciale code kunnen geven die de vakbonden verspreiden. Vaak zijn de vakbondstickets goedkoper dan een normaal ticket heen en terug, zeker voor langere afstanden.

De betoging van volgende week is gericht tegen het beleid van de regering-Michel. Zowel het ACV als de ABVV verwacht een ruime opkomst. Bij de vorige grote betoging, op 7 oktober, telde de politie 80.000 deelnemers. Uit een peiling van VTM en Het Laatste Nieuws blijkt dat bijna de helft van de Vlamingen de nationale betoging steunt. (Belga/BO)

Voor de nationale betoging van volgende week, die plaatsvindt op dinsdag 24 mei, worden acht extra treinen ingelegd : zes vanuit Wallonië en twee vanuit Vlaanderen. De bonden voeren die dag actie tegen het regeringsbeleid."Bij het inschakelen van extra treinen baseren we ons op de vraag", verduidelijkt NMBS-woordvoerder Dimitri Temmerman. Vanuit Luik en Charleroi zullen telkens twee extra treinen rijden bovenop het bestaande aanbod. Daarnaast zijn er nog extra ritten vanuit La Louvière, Moeskroen, Antwerpen en Oostende. De speciale vakbondstickets kosten 12 of 14 euro heen en terug, afhankelijk van de afstand. Iedereen kan de tickets aankopen aan de NMBS-loketten, maar de koper moet wel een speciale code kunnen geven die de vakbonden verspreiden. Vaak zijn de vakbondstickets goedkoper dan een normaal ticket heen en terug, zeker voor langere afstanden. De betoging van volgende week is gericht tegen het beleid van de regering-Michel. Zowel het ACV als de ABVV verwacht een ruime opkomst. Bij de vorige grote betoging, op 7 oktober, telde de politie 80.000 deelnemers. Uit een peiling van VTM en Het Laatste Nieuws blijkt dat bijna de helft van de Vlamingen de nationale betoging steunt. (Belga/BO)